نکات ایمنی هنگام نصب آسانسور

نکات ایمنی هنگام نصب آسانسور شامل استفاده از تجهیزات حفاظتی، رعایت کردن استانداردها و اصول ایمنی، ارزیابی دقیق محل نصب آسانسور از جمله داشتن نور کافی و عدم وجود موانع در محل کار میباشد.

آسانسور یا بالابر همان وسیله مرسوم جابجایی وسایل و افراد است که انسان برای آسایش و راحتی خود اختراع کرده است و در طول زمان به تکامل رسیده است. نصب آسانسور در ساختمان ها و سازه های متفاوت، از وظایف مهم و حساس در حوزه ساخت و ساز است. این پروسه به بررسی دقیق، طراحی درست و اجرای اصولی و استاندارد نیازمند است که ایمنی و راحتی استفاده کنندگان از آسانسورها تأمین گردد. در این مقاله به نصب آسانسور و نکات ایمنی هنگام نصب آن خواهیم پرداخت.

خطرات آسانسور

آسانسورها حمل و نقل در ساختمان ها را سریع و آسان کرده اند اما آسانسورها می توانند خطراتی داشته باشند،به خصوص اگر نکات ایمنی رعایت نشود.موارد زیر بعضی از این نکات هستند:

  • توقف ناگهانی آسانسور: ممکن است از خرابی های مکانیکی یا نقص فنی باشد.

  • توجه کردن به ظرفیت مجاز آسانسور: رعایت نکردن ظرفیت مجاز ممکن است باعث ایجاد حادثه شود. 

  • آسیب دیدن هنگام بسته شدن درها: باید در موقع بسته شدن درها آسانسور مراقب باشیم که آسیب نبینیم. 

  • استفاده نکردن از آسانسور در زمان های اضطراری مانند آتش سوزی: استفاده از آسانسور در این شرایط، ممکن است خطرناک باشد.در این شرایط استفاده از پله‌ها گزینه مناسب تری است.

آسانسور خراب

اگر داخل آسانسور باشیم و آسانسور خراب شود، ممکن است تجربه ای آزاردهنده در ذهن ما ایجاد شود. آسانسور خراب می تواند به دلیل های مختلفی مثل قطع شدن برق، نقص فنی یا مشکلات سیستم‌های ایمنی پیش بیاید. در این موقعیت، حفظ آرامش خیلی مهم است.برای خروج از آسانسور، درب آسانسور را به صورت دستی باز نکنیم. به جای فشار دادن دکمه های اضافی، باید دکمه اضطراری که در آسانسور هست را فشار دهیم.

احتیاطات آسانسور

استفاده از آسانسور، به رعایت چندین احتیاط نیاز دارد تا کاربران در آن ایمنی داشته باشند. موارد زیر چند احتیاط مهم هستند که باید رعایت کنیم:

بررسی وضعیت آسانسور

قبل از وارد شدن به آسانسور، باید مطمئن باشیم که آسانسور در موقعیت مناسبی است و درب ها به طور کامل باز شده باشند و مسیر آسانسور بدون مانع باشد.

عدم برخورد با درب ها

باید هنگام ورود و خروج از آسانسور دقت کنید تا به درب ها برخورد نکنید.

توجه به نکاتی که در بالا گفته شد، می تواند به پیشگیری از اتفاق و افزایش ایمنی کمک کند.

راهکار پیشنهادی در صورت خراب شدن آسانسور

در صورت حضور در داخل آسانسور و ایجاد مشکلاتی مانند توقف آسانسور یا خاموشی، ابتدا آرامش خود را حفظ کرده و ضمن عدم تلاش برای خروج از آسانسور، با خدمات اضطراری تماس گرفته شود.

نصب آسانسور

پس از آن که کارفرمایان و مالکین پروژه از خدمات مشاوره استفاده کردند و با مقایسه و کسب اطلاعات بهترین شرکت معتبر و با تجربه در زمینه نصب آسانسور را انتخاب کردند، روند خرید قطعات مطابق با قرارداد، نصب و بهره برداری آن به ترتیب آغاز می گردد. به طور خلاصه این مراحل عبارتند از:

  1. با توجه به نیازهای کاربران و فضایی که برای نصب آسانسور در نظر گرفته شده است اطلاعات فنی برداشته می شود و متناسب با ظرفیت و توقف آسانسور و قوانین استاندارد بهترین مکان انتخاب می شود.

  2. پس از برداشت اطلاعات فنی، بخش فنی اطلاعات را با نرم افزارهای مناسب و مطابق با استانداردهای مصوب بررسی و طراحی دقیق و فنی را انجام می دهند. نکاتی مثل ظرفیت، ابعاد فضا، سرعت و نوع آسانسور در این بحث بسیار اهمیت دارند.

  3. پس از تأیید بخش فنی و کارفرما قطعات آسانسور مطابق با قرارداد خریداری و فرآیندهای ابتدایی مثل چاله آسانسور، شاسی کشی ها و ... مطابق با قوانین خاص و استاندارد ها انجام می شود.

  4. قطعات به محل پروژه اعزام و مطابق با طراحی های اجرا شده تیم نصاب قطعات را در جای خود گذاشته و در نهایت مورد بازرسی و آزمایش قرار می گیرد.

  5. اقدام برای اخذ گواهی استاندارد و دریافت تأییدیه از سازمان ملی استاندارد و تحویل آن به کارفرما و مالکین پروژه جهت بهره برداری و استفاده از آسانسور، در آخرین قدم انجام می شود.

شرکت اوج لیفت با تجربه گسترده در زمینه نصب، پروژه‌های بزرگ را در شهرهای مختلف ایران و حتی کشورهای همسایه مانند عمان، عراق و ارمنستان به‌طور موفقیت‌آمیز انجام داده است.

نکات ایمنی هنگام نصب آسانسور

در طی انجام مرحله نصب آسانسور و قطعات آن به دلیل ارتباط مستقیم با جان افراد، نکات ایمنی حتما باید رعایت شوند. این نکات عبارتند از:

  • استفاده از تجهیزات ایمنی: برای محافظت از جان کارکنان و نصابان آسانسور در طول فرآیند نصب باید از تجهیزات ایمنی استفاده شود و این یک امر ضروری و مهم است.

  • آموزش کارکنان: افرادی که در فرآیند نصب آسانسور حضور دارند باید آموزش های لازم در زمینه نصب آسانسور و روش های ایمنی را داشته باشند، در این مرحله تجربه افراد در کنار آموزش های تئوری بسیار مهم است. سازمان صنعت و معدن قوانین سخت گیرانه ای را برای تیم فنی (مدارک و تجربه)، برای تمدید گواهی شرکت های آسانسور در نظر گرفته است که بدون داشتن آن امکان اعطاء یا تمدید گواهی وجود ندارد. این افراد باید بدانند که چگونه از تجهیزات استفاده کنند و با خطرات مرتبط با نصب آشنایی داشته باشند و اصول ایمنی را در طی آن رعایت کنند.

  • بررسی و تست آسانسور و سیستم های ایمنی: قبل از راه اندازی نهایی آسانسور، کلیه سیستم ها و قطعات آن باید با بار مرده (از افراد زنده به هیچ عنوان استفاده نمی شود) مورد بررسی قرار گیرد. سیستم ایمنی شامل ترمز ایمنی، پاراشوت، ضربه گیر و گاورنر آسانسور مهم ترین قسمت است که با دقت بررسی و تست شود. 

  • استفاده از سیستم آژیر و کلید های نجات و نشانگرها: در مواقع خطر و وقوع حوادث غیرمنتظره باید سیستم آژیر و نشانگرها در نقاط مهم آسانسور مثل شاسی های کابین، فضاهای بیرون درب های آسانسور، لابی ساختمان و... نصب شود. امروزه مطابق با قوانین استاندارد یک خط تلفن ثابت دارای ارتباط به تلفن های ضروری حتما باید در کابین آسانسور باشد.

  • رعایت استانداردهای آسانسور: استاندارد 01-6303 در خصوص آسانسور و قوانین نصب و بهره برداری آن از سمت سازمان ملی استاندارد در دسترس کلیه افراد قرار دارد تا با آگاهی لازم آسانسور را خریداری و نصب کنند. از جمله قوانینی که در خصوص ایمنی هنگام نصب باید رعایت شود می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

1استفاده از قطعات معتبر و دارای گارنتی و با کیفیت
2رعایت فاصله های لازم در قطعات و اجزا مطابق با استاندارد
3نصب سیستم ها، قطعات و مواد ضد آتش
4نصب تابلوهای آموزشی و راهنما در مواقع حادثه

تجهیزات ایمنی هنگام نصب آسانسور

در زمان نصب آسانسور استفاده از تجهیزات ایمنی و خاص بسیار نیاز است که به دلیل اهمیت این موضوع به آن خواهیم پرداخت.

  1. استفاده از کوپلینگ های ایمنی: کوپلینگ یعنی وسیله ای که قدرت و سرعت یک محور را به یک محور دیگر منتقل می کنند. در زمان نصب آسانسور در صورت خرابی در سیستم حرکت، آسانسور را متوقف و از سقوط جلوگیری می کنند.

  2. تجهیزات اطلاع رسانی: در زمان نصب آسانسور از تابلوهای اضطراری و اطلاعاتی و علائم خطر استفاده کنید تا افراد کاملا در جریان نصب قرار گرفته و در محل نصب حاضر نشوند.

  3. کولرهای ایمنی: در زمان نصب آسانسور این تجهیز بر روی سیم ها و کابل های برق استفاده می شود تا از خطر احتمالی آتش سوزی پرهیز شود.

  4. بالابرنده ها و جرثقیل ها: برای حمل وسایل و قطعات سنگین از این دستگاه ها استفاده می شود. این دستگاه ها باید قوی و پایدار باشند تا وزن های سنگین را ایمن جابجا کنند.

  5. دستگاه های تست و بازرسی: در طی فرآیند نصب آسانسور از دستگا های نظیر لوکس متر برای اندازه گیری نور داخل چاه آسانسور، سطح سنج برای اندازه و تنظیم درست سطح آسانسور، بارهای مرده برای اندازه گیری تحمل وزن کابین، دستگاه های تست عملکرد درست درب ها و سیستم اضطراری و... استفاده می شود و حضور آنان الزامی می باشد.

  6. وسایل ایمنی شخصی: نصابان و مهندسین فنی در زمان نصب آسانسور باید تجهیزات ایمنی چون دستکش ایمنی، لباس های کار ایمنی، کلاه ایمنی، کفش ایمنی، عینک وماسک های محافظ و... استفاده کنند تا در صورت خطراتی ناشی از گرد و غبار، صدا و ضربه های فیزیکی محافظت شوند.

این لیست تنها برخی از تجهیزات لازم می باشد هر آسانسور ممکن است نیازمند تجهیزات خاص تر یا متناسب با مشخصات فنی باشد. 

برای نصب آسانسور و اطلاعات دقیق تر در مورد نصب آسانسور و تجهیزات ایمنی در زمان نصب آسانسور حتما به شرکت های آسانسور معتبر و با تجربه مراجعه کنید. زمانی که شما این امر را انجام داده و قرارداد رسمی معتبر و قابل پیگیری دارید تیم فنی آن مجموعه تمام مراحل نصب را مطابق با استاندارد ها و تجهیزات ایمنی لازم انجام می دهند. شما می توانید با اعتماد به شرکت اوج لیفت و سابقه طولانی آن در زمینه نصب انواع آسانسور و پله برقی این امر خطیر را به ما بسپارید و با اطمینان خاطر آسانسوری ایمن و استاندارد تحویل بگیرید.

مطالعه بیشتر: به مقاله نصاب آسانسور مراجعه کنید. 

تیم فنی مجموعه اوج لیفت متشکل از مدیرفنی با بیش از 10 سال سابقه مفید در زمینه نصب آسانسور و نصابان حرفه ای و با تجربه آماده همکاری با شما کارفرمایان و مالکین عزیز می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با اوج لیفت در تماس باشید.

خدمات شرکت اوج لیفت

خدمات شرکت اوج لیفت شامل:

  • مشاوره تخصصی: ارائه مشاوره توسط کارشناسان فروش باتجربه برای خرید آسانسور و قطعات، همچنین انتخاب کابین

  • بازدید رایگان: ارزیابی پروژه شما بدون هزینه

  • طراحی و اجرای آسانسور: طراحی انواع آسانسور و پله برقی، شامل آسانسورهای کششی (گیربکس، گیرلس، روملس) و هیدرولیک (جک مستقیم و از بغل)

  • فروش و خدمات: فروش، نصب و سرویس آسانسور و پله برقی در ایران و کشورهای دیگر شامل عراق، عمان، ارمنستان، افغانستان و یمن

  • پک کامل آسانسور: ارائه پک استاندارد با گارانتی معتبر و ۵ سال خدمات پس از فروش

  • خدمات ۲۴ ساعته: پشتیبانی و سرویس‌دهی در هر زمان

  • گواهی اصالت کالا: تضمین کیفیت و اصالت محصولات

  • فروش پله برقی: قیمت به‌روز و ۵ سال گارانتی

  • خرید آسانسور: امکان خرید حضوری و آنلاین با پکیج‌های باکیفیت

نتیجه گیری

نصب آسانسور یک فرآیند پیچیده است که نیازمند بررسی دقیق، طراحی مناسب و فنی همراه با رعایت نکات ایمنی می باشد. رعایت نکات ایمنی در هنگام نصب آسانسور، ازجمله استفاده از تجهیزات معتبر، آموزش کاربران، وسایل حفاظت فردی، سیستم های حمل بار و... اهمیت بسیاری دارند. این اقدامات به منظور حفظ ایمنی و جلوگیری از وقوع حوادث احتمالی می باشد. شرکت آسانسور معتبر و رسمی از اولین قدم مشاوره خرید آسانسور تا آخرین قدم دریافت گواهی استاندارد باید در کنار شما باشد. 

بیشتر بخوانید

فضای نصب آسانسور

تاریخچه آسانسور

عجیب ترین آسانسورهای دنیا

رفع نگرانی و ترس خریداران آسانسور

نصاب آسانسور

مرحله نصب درب آسانسور

طراحی آسانسور

عکس های بیشتر

پروژه آسانسور بدون موتورخانه

امتیاز دهید
47 رای (5 از 5)

سوالات متداول

آیان نصابان و مهندسین فنی در زمان حادثه ناگوار شامل خسارت بیمه می شوند؟

بله، شرکت آسانسور معتبر موظف است نصابان و مهندسین فنی اجرایی خود را تحت پوشش بیمه بگرداند تا در زمان حادثه بیمه خسارات را تقبل کند.

چگونه مالکین یا ساکنین ساختمان را از عملیات نصب آسانسور آگاه سازیم؟

استفاده از تابلوهای هشدار، نوارهای هشدار، علائم ایمنی و تابلوهای اطلاع رسانی در محدوده نصب آسانسور بسیار اهمیت دارد.

آیا بررسی و تست نهایی عملکرد آسانسور اهمیت دارد؟

بله، پس از نصب قطعات آسانسور باید کلیه قطعات و آسانسور مورد تست و بررسی نهایی قرار بگیرد تا در صورت عملکرد نادرست یا خطا عیب آن رفع و ایمنی افراد تأمین شود.