طراحی آسانسور

طراحی آسانسور به معنای تعیین نیازها و انتخاب و طراحی اجزا مطابق با استانداردها و شرایط پروژه است تا ایمنی و عملکرد آسانسور بهتر گردد.

آسانسورها با ایفا کردن مهم ترین نقش خود یعنی سهولت جابجایی افراد و بارها در ساختمان های مرتفع به عنوان یک ابزار اصلی همیشه عمل کرده اند. به منظور ایمنی و امنیت و استفاده بهینه از آن ها طراحی آسانسور از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مقاله به موضوع طراحی آسانسور خواهیم پرداخت.

ظوابط آسانسور

ظوابط آسانسور مجموعه‌ای از قوانین و استانداردها است که برای ایمنی و عملکرد آسانسورها تنظیم شده‌است. این ضوابط شامل سیستم‌های ایمنی مانند سنسورها و ترمزها، ظرفیت بار، ابعاد کابین و الزامات نصب و نگهداری است. رعایت این استانداردها تضمین کننده ایمنی کاربران است و عمر مفید آسانسور را افزایش می دهد و هزینه‌های تعمیر و نگهداری را کاهش می دهد.هم چنین؛ بازرسی‌های دوره‌ای و کنترل منظم از نیازهای اساسی در حفظ عملکرد آسانسورها است.

ابعاد آسانسور در پلان

ابعاد آسانسور در پلان معمولا شامل عرض و عمق چاه آسانسور، ابعاد کابین، ارتفاع چاه و فضای خالی در اطراف آسانسور می باشد. ابعاد آسانسور در پلان به نوع آسانسور و نیازهای ویژه ساختمان ارتباط دارد. ابعاد استاندارد آسانسورهای باربری نسبت به ابعاد استاندارد آسانسورهای مسافربری احتمال دارد بزرگ‌تر باشد تا امکان انتقال بارهای سنگین‌تر مهیا گردد. همچنین؛ فضای مناسب و کافی برای نصب و نگهداری تجهیزات جانبی مانند موتور و تابلوهای کنترلی باید مورد توجه قرار بگیرد. در پلان، این ابعاد باید به‌طور مشخص تعیین شده و با دیگر عناصر طراحی از جمله راه‌پله‌ها و خروجی‌ها هماهنگ شوند.

مفهوم طراحی آسانسور

زمانی که شما تصمیم میگیرید فضایی را در ساختمان برای آسانسور در نظر بگیرید این فضا باید شرایط و مشخصات خاصی را داشته باشد تا آسانسور و اجزای آن باید در آن تعبیه و نصب گردند تا وظیفه خود را انجام دهد. قبل از هرکاری باید متناسب با آن فضا در سیستم ها و نرم افزارهای خاص آسانسور طراحی و بررسی گردد تا هر گونه خطای احتمالی در نظر و رفع گردد. این طراحی شامل ساختار، سیستم های حرکتی، سیستم های کنترل، سیستم های ایمنی و طراحی های داخلی و ظاهری می شود. 

مراحل طراحی آسانسور

فرآینده پیچیده ای که تمام جوانب ایمنی، عملکرد، راحتی و استاندارد ها باید در آن لحاظ گردد. در ذیل به برخی عوامل و مراحل مهم آن می پردازیم:

ردیفعامل
1تعیین نیاز
2طراحی ساختار وابعاد
3سیستم حرکت
4سیستم کنترل
5سیستم ایمنی
6استانداردها 
7طراحی داخلی و ظاهری
  1. در اولین مرحله باید نیاز مشتری و استفاده کنندگان از آسانسور مشخص گردد این نیازها شامل این است که بدانیم آسانسور په ظرفیتی داشته باشد، برای حمل افراد یا وسایل و یا ماشین و یا افراد سالمند و دارای معلولیت است، چه سرعتی متناسب است، چه تعداد طبقاتی دسترسی دارند و نوع درب ها و... مشخص می گردد. 

  2. در دومین مرحله ساختار اصلی آسانسور و ابعاد آن ها مثل قاب ها، چاه آسانسور، موتورخانه قطعاتی و تجهیزات در طراحی لحاظ می گردند.

  3. در سومین مرحله باید نوع سیستم حرکتی آسانسور انتخاب شود. اینکه بدانیم از چه سیستم کششی یا هیدرولیک و... استفاده کنیم قدم اصلی در طراحی آسانسور است. انتخاب نوع سیستم آسانسور بر اساس فضای موجود و نیاز مشتری رقم می خورد.

  4. در چهارمین مرحله نوع سیستم کنترل برای آسانسور انتخاب می شود. سیستم های حرکتی، توقف و درب ها و... شامل می گردند که در کنار هم به بهترین نحو عمل کرده و تجربه خوبی را برای استفاده کننده رقم زند.

  5. در پنجمین مرحله سیستم های ایمنی که اهمیت بسیاری دارند انتخاب می شوند. آن ها همان سیستم های جلوگیری از برخورد، ترمز ایمنی، حفاظت از حریق و تلفن جهت ارتباط با بیرون در صورت حادثه هستند. 

  6. در ششمین مرحله استاندارها و مقرراتی که در هر منطقه یا کشور مورد تأیید است در طراحی لحاظ می گردد. این استاندارد ها شرایط خاصی دارند که اگر از حد آن رد شود در بازرسی استاندارد رد خواهند شد، اهمیت طراحی آسانسور در این مورد نشان داده می شود چرا که قبل از اینکه کارفرما هزینه ای برای آسانسور پرداخت کند داده ها توسط متخصصین جمع آوری می شود و با وارد کردن در نرم افزاهای خاص آسانسور مورد نظر و تأیید طراحی می گردد، پس از آن تجهیزات خریداری، نصب و استاندارد سازی و بهره وری می رسد.

  7. در آخرین مرحله انتخاب مواد، رنگ ها، نورپردازی، شاسی های کابین و طبقات و... مطابق با سلیقه مشتری طراحی می گردد.

به طور کلی طراحی آسانسور ترکیبی کلی از مهندسی مکانیک، برق و الکترونیک و طراحی صنعتی است. شرکت اوج لیفت با متخصصین و مهندسین با تجربه و نرم افزارهای لازم قبل از از شروع عملیات نصب به شما کارفرمایان عزیز طرحی از آسانسور مورد نظر شما را ارائه می دهد و پس از آن مطابق با قرارداد عملیات نصب و راه اندازی انجام می گردد. 

داده های مورد نیاز در طراحی آسانسور

اطلاعاتی که در طراحی به شما کمک می کنند مختلف هستند در ذیل به برخی از آن ها می پردازیم:

  1. وزن و ظرفیت

  2. ابعاد و اندازه کابین

  3.  تعداد طبقات و ارتفاع ساختمان

  4. سرعت آسانسور

  5. کاربری ساختمان

  6. ابعاد و اندازه فضای سازه آسانسور

  7. استانداردها و مقرارات

  8. نوع سیستم کنترل

  9. نوع موتور

  10. شرایط ویژه

این موارد از مهم ترین داده ها هستند که می توانید یک آسانسور ایمن و راحت با کارآمدی بسیار طراحی کنید.

ابزارهای لازم طراحی آسانسور

در طراحی آسانسور ابزارهای متنوعی وجود دارد که در ذیل به برخی از آن ها می پردازیم:

  • نرم افزارهای طراحی: با وارد کردن اطلاعات در این نرم افزارها تمام موارد مثل سرعت، ظرفیت، طبقات و ... که باید در نظر بگیریم را مطابق با سازه و محل نصب بررسی می کنیم و اگر خطایی باشد قبل از هر چیزی رفع می گردد.

  • نرم افزارهای سه بعدی: این نرم افزارها به شما این امکان را می دهند که بهترین مکان برای آسانسور را در نظر بگیرید، ساختمان را سه بعدی مدل سازی و مکانیک آسانسور را دقیق در آن بگذارید.

  • نرم افزارهای شبیه سازی ترافیک: این نرم افزارها در ساختمان های پرتردد برای مدیریت بهتر ترافیک آسانسور این امکان را می دهند که بر اساس ترافیک و طبقات پرتردد تعداد و سرعت آسانسور را تشخیص دهید.

  • نرم افزارهای محاسباتی: این نرم افزارهای به علت محاسباتی دقیقی که در طراحی آسانسور نیاز هست اهمیت دارند. موارد متفاوتی مثل نیروی لازم برای حرکت، توان موتورها و... نیاز به محاسبات دقیق مهندسی معماری و مهندسی برق دارند.

این ها مهمترین ابزارها به صورت کلی هستند چرا که بر اساس نیاز کارفرما و شرایط پروژه این ها می توانند متفاوت باشند. 

در صنعت آسانسور نرم افزارهای متفاوتی هستند که اکثرا باید خریداری و استفاده شوند برخی از مهم ترین این نرم افزارها شامل :

 

1Elevate
2Lift Designer
3Digi Para Lift Designer
4Kone Car Designer
5Schindler Plan

 نرم افزار قدرتمند لیفت دیزاینر liftdesigner یکی از مشهورترین ها است. که به شما در طراحی و مدل سازی آسانسورها کمک می کند. قابلیت مهم آن در طراحی کابین، انتخاب سیستم های کنترل، محاسبه مشخصات فنی و شبیه سازی است. شرکت اوج لیفت با در دسترس داشتن این نرم افزار قوی و قدرتمند پس از به دست آوردن اطلاعات از پروژه کارفرمایان محترم و اخذ قرارداد با کمک آن تمام مراحل و محاسبات قبل از ساخت و نصب اجرا را به صورت کاملا رایگان به عنوان جزئی از قراداد به تأیید شما می رساند.

مدارک بازرسی ادواری آسانسوری

شما می توانید با جستجوی در اینترنت و یا مشاوره با افراد با سابقه و تجربه در نصب انواع آسانسور و پله برقی بهترین نرم افزار را مطابق با نیاز خود انتخاب کنید.

استانداردهای طراحی آسانسور

در ایران استانداردهای خاصی برای طراحی و ساخت آسانسور وجود دارد که توسط سازمان ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران(ISIRI) تعیین شده اند. 

  • استاندارد 3471 : نکات ، الزامات و راهنمایی های طراحی و ساخت و نصب آسانسور است.

  • استاندارد 3800: مربوط به نصب و راه اندازی آسانسور است.

  • استاندارد3801: مربوط به تعمیر و نگهداری آسانسور است.

  • استاندارد 6303-1: مربوط به قوانین استاندارد سازی آسانسور است.

بهتر است برای کسب اطلاعات خاص تر به سایت سازمان مراجعه نمائید.

نتیجه گیری

طراحی آسانسور به معنای تعیین نیازها و انتخاب و طراحی اجزا مطابق با استانداردها و شرایط پروژه است تا ایمنی و عملکرد آسانسور بهتر گردد. برای طراحی آسانسور نیاز به اطلاعات خاصی مثل ظرفیت و وزن، ابعاد کابین، اندازه فضای لازم، ارتفاع ساختمان، تعداد طبقات، کاربری ساختمان و استانداردها داریم. این اطلاعات در نرم افزارهای خاص قرار گرفته و بهترین طراحی مطابق با آن ایجاد می گردد.

شرکت اوج لیفت با بیش از 20 سال سابقه با مجوز معتبر از سازمان صنعت و معدن با دسترسی به نرم افزار قدرتمند و به روز LIFTDESIGNER و تیم متخصص و فنی و باتجربه در زمینه نصب انواع آسانسور و پله برقی ، آماده همکاری و قرارداد با کارفرمایان و ارگان های محترم می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با اوج لیفت در تماس باشید. 

بیشتر مطالعه کنید

قیمت آسانسور

خدمات مشاوره آسانسور

بازدید فنی آسانسور

شرکت نصب آسانسور در مشهد

همه چیز در مورد آسانسور

نصب آسانسور در عراق

 

 

   

 

 

عکس های بیشتر

نگاهی به برخی پروژه های آسانسور

امتیاز دهید
47 رای (5 از 5)

سوالات متداول

آیا شرکت اوج لیفت به نرم افزارهای روز طراحی دسترسی دارد؟

بله، شرکت اوج لیفت با در دسترس داشتن این نرم افزار قوی و قدرتمند پس از به دست آوردن اطلاعات از پروژه کارفرمایان محترم و اخذ قرارداد با کمک آن تمام مراحل و محاسبات قبل از ساخت و نصب اجرا را به صورت کاملا رایگان به عنوان جزئی از قراداد به تأیید شما می رساند.

چه نرم افزارهایی در طراحی و مدل سازی آسانسورها کمک می کند؟

برخی از مهم ترین این نرم افزارها شامل : Elevate، Lift Designer ، Digi Para Lift Designer ، Kone Car Designer ، Schindler Plan هستند.

آیا برای طراحی آسانسور نیاز به اطلاعات و داده های خاصی است؟

بله، وزن و ظرفیت، ابعاد و اندازه کابین، تعداد طبقات و ارتفاع ساختمان، سرعت آسانسور، کاربری ساختمان، ابعاد و اندازه فضای سازه آسانسور، استانداردها و مقرارات، نوع سیستم کنترل، نوع موتور، شرایط ویژه