|آسانسورها|آسانسور ماشین بر

آسانسور ماشین بر

آسانسور ماشین‌بر به عنوان یک ابزار حیاتی برای حرکت خودروها در ساختمان‌ها، به ویژه پارکینگ‌های طبقاتی مورد بحث قرار گرفته است. این نوع آسانسورها با امکانات و ویژگی‌های خاص خود، فرآیند پارک و خروج خودروها را آسان‌تر نموده و امنیت و کارایی را ارتقاء می‌دهند.

قیمت آسانسور ماشین‌بر نسبت به عواملی متفاوت است و همچنین ضوابط زیادی را دارد. در ادامه توضیحات کاملی راجع به قیمت، ضوابط و ابعاد این آسانسورها آمده است.

قیمت آسانسور ماشین بر

قیمت آسانسور ماشین‌بر به طور قطعی قابل تعیین نیست، زیرا هر آسانسور براساس ویژگی‌ها و امکانات خاص خود قیمت‌گذاری می‌شود. این امکانات شامل مواردی مانند ظرفیت، ابعاد کابین، امکانات اضافه، کیفیت مواد استفاده شده، نوع سیستم جابه‌جایی و نوع کاربری است.

نصب و اجرای آسانسور ماشین‌بر از مراحل مختلفی تشکیل می‌شود که هرکدام از این مراحل هزینه‌ای را در بر دارند و قیمت نهایی را تعیین می‌کنند. از جمله هزینه‌های اصلی اجرای آسانسورهای ماشین‌بر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. آماده‌ سازی چاهک: این مرحله شامل ایجاد فضایی مناسب برای نصب آسانسور است که شامل کاوش و حفاری چاهک می‌شود.·

  2. پیاده‌ سازی اجسام آهنی: شامل ساخت و نصب اجزای فلزی آسانسور مانند ریل‌ها و سازه‌های پشتیبانی است.

  3. نصب ریل و درب اتوماتیک: این مرحله شامل نصب ریل‌ها و سیستم درب‌های اتوماتیک می‌شود و جهت حرکت خودرو درون آسانسور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  4. نصب پنل، سیستم کنترل و برق کشی: شامل نصب پنل کنترل، سیستم‌های ایمنی و برق‌کشی ضروری برای عملکرد صحیح آسانسور است.

پس با درنظر گرفتن این مراحل و امکانات، قیمت نهایی برای نصب و اجرای آسانسور ماشین‌بر متغیر است و باید به صورت مستقیم با شرکت‌های تولید کننده یا نصاب آسانسور مشورت شود.

آسانسور خودروبر

ضوابط آسانسور ماشین بر

ضوابط آسانسور ماشین‌بر متنوع بوده و تعدادی از آن‌ها شامل:

  • تعبیه آسانسورهای ماشین‌بر به عنوان تنها راه ورود و خروج خودرو در طبقات پارکینگ کلیه ساختمان‌های مسکونی، تجاری، اداری و عمومی ممنوع است.

  • در پارکینگ‌های طبقاتی و ساختمان‌هایی که طبقات پارکینگ در کنار ساختمان قرار دارند، تعبیه آسانسورهای ماشین بر مجاز است؛ در این شرایط تعداد آسانسور مورد نیاز براساس محاسبات ترافیکی آن تعیین می‌شود و حداقل ۲ آسانسور الزامی است.

  • ضرورت تأمین نیروی برق ثانویه (ژنراتور) به منظور سرویس‌دهی کامل آسانسورهای ماشین‌بر

  • در ساختمان‌هایی که مطابق بند ۲ تعبیه آسانسور ماشین‌بر در آن‌ها ممنوع نشده است، رعایت مقررات مبحث سوم مقررات ملی ساختمان درخصوص راه‌های خروج، سیستم‌های اعلام حریق اتوماتیک و دستی، سیستم‌های اطفای حریق و... الزامی است.

  • به منظور تخلیه گاز و دودهای خروجی از اگزوز خودروها، تعبیه فن‌های مکنده متناسب با حجم کابین در سقف کابین و در بالای چاه آسانسور ضروری می‌شود.

  • کابین آسانسور ماشین‌بر باید دارای درب اتوماتیک با سیستم محرکه مجزا باشد و درب‌های طبقات نیز از نوع اتوماتیک انتخاب شوند.

  •  در هر کابین آسانسور باید دو شستی احضار در دو سمت دیواره کابین نصب شود. محل قرارگیری آن‌ها باید طوری باشد که راننده خودرو هنگام ورود و خروج از هر دو سمت امکان دسترسی به دکمه‌های طبقات و توقف اضطراری را داشته باشد.

  • استفاده از چشم الکترونیکی پرده‌ای دوبعدی یا سه بعدی در ورودی‌های کابین آسانسور ماشین‌بر الزامی است.

  • آسانسور ماشین‌بر باید به سیستم تراز طبقه مجدد مجهز باشد.

  • کابین باید در تراز هر طبقه توقف کند و در حین ورود و خروج، در تراز باقی بماند.

  • رواداری توقف کابین از سطح تراز ورودی نباید از + یا - 20 میلی‌متر بیش‌تر شود.

  • در صورتی که به علت ظرفیت سنگین و یا ارتفاع زیاد کابین تغییر سطح دهد و از حد مجاز تجاوز کند، باید مکانیزم تراز طبقه‌شدن مجددا به سیستم اضافه شود.

  • کابین نباید هنگام حرکت به سمت بالا یا پایین لرزش یا تکان داشته باشد و صداهای سایش یا غیرمعمول دهد.

  • سیستم محرکه آسانسور باید کم‌ترین لرزش و صدا را داشته باشد و با بالانس کردن صحیح و نصب لرزه‌گیرهای مناسب از به وجود آمدن و انتقال این موارد به سازه ساختمان جلوگیری شده باشد.

  • در مواقع قطع برق، باید بتوان به طور دستی کابین را به نزدیک‌ترین طبقه رساند تا مسافران خارج شوند. همچنین این دستورالعمل‌ها باید در موتورخانه نصب باشند.

  • درب کابین و درب‌های طبقات در هنگام بسته بودن باید کاملاً محدوده بازشوی ورودی را پوشش داده و قفل شوند.

  • دکمه‌های زنگ اخبار و توقف اضطراری در کابین باید پایین‌ترین دکمه باشند و در ارتفاعی برابر با 890 میلی‌متر نصب شوند و بالاترین دکمه نباید بیش از 1370 میلی‌متر از کف کابین ارتفاع داشته باشد.

  • زنگ اخبار باید به باطری قابل شارژ مجهز شود و در صورت امکان نصب زنگ کمکی در اتاق نگهبانی نیز فراهم گردد.

  • در ساختمان‌های عمومی باید وسیله مکالمه دوطرفه در کابین نصب شود.

  • روشن بودن داخل کابین به طور دائم در حین حرکت یا با درب باز الزامی است.

  • ضرورت تعبیه هواکش برای کابین دارای درب

در صورتی که کابین فاقد درب باشد، باید لبه ایمنی مجهز به میکروسوئیچ شود و حداقل یک چشم الکترونیکی در آستانه ورودی کابین وجود داشته باشد. در نهایت ضوابط آسانسور ماشین‌بر بسیار زیاد است و شما با رعایت این ضوابط می‌توانید آسانسوری ایمنی و مناسبی را داشته باشید.

ابعاد استاندارد آسانسور ماشین بر

ابعاد آسانسور ماشین‌بر مستقیما به ظرفیت و نوع آن وابسته است، بنابراین نمی‌توان ابعاد ثابتی را تعیین کرد؛ اما برای اطلاعات بیش‌تر یک آمار تقریبی ارائه می‌شود.

 به طور کلی ابعاد استاندارد آسانسور ماشین‌بر عبارتند از:

عرض

معمولا بین ۲ متر و ۲۰ سانتی‌متر تا ۳ متر

عمق

بین ۵ تا ۶ متر

ارتفاع

اغلب ۲ متر و ۲۰ سانتی‌متر

آسانسور پارکینگ طبقاتی

آسانسور پارکینگ طبقاتی یک نوع آسانسور است که برای انتقال خودروها به طبقات مختلف پارکینگ طراحی می‌شود. این آسانسورها به افراد این امکان را می‌دهند که خودروهای خود را به راحتی به طبقات بالاتر برسانند و در آن‌جا پارک کنند.

با استفاده از آن، فضای خالی پارکینگ به بهترین شکل ممکن بهره‌برداری می‌شود و افراد بدون دردسر می‌توانند وسایل نقلیه خود را در هر شرایط آب‌وهوایی و به صورت ایمن پارک کنند، در حالی که از حفاظت وسایل و امنیت خودروها نیز بهره‌مند می‌شوند.

آسانسور خانگی

آسانسور خانگی نیز برای انتقال افراد از طبقه به طبقه دیگر در داخل خانه طراحی شده است. این آسانسورها از یک تا چند نفر را به راحتی انتقال می‌دهند و اغلب بین دو تا شش طبقه ساخته می‌شوند.
آسانسورهای خانگی به افرادی که تحرک محدودی را دارند کمک می‌کنند و دسترسی آسان بین طبقات را فراهم می‌سازند. این آسانسورها علاوه‌بر کاربری عملی، به عنوان یک جزء زیبایی‌دهنده در طراحی داخلی خانه نیز شناخته می‌شوند.
 

راهنمای آسانسور های ماشین بر

آسانسورهای ماشین‌بر ابزار حیاتی برای حرکت خودروها در ساختمان‌ها هستند. قیمت و نصب این آسانسورها به عوامل مختلفی اعم از ظرفیت، امکانات اضافی و کیفیت مواد بستگی دارد. همچنین ضوابطی در نصب و استفاده از آسانسورهای ماشین‌بر وجود دارند که باید رعایت شوند.

ابعاد استاندارد این آسانسورها عموماً بین ۲ تا ۳ متر عرض، ۵ تا ۶ متر عمق و ۲ متر و ۲۰ سانتی‌متر ارتفاع است. در نهایت، برای اطلاعات بیش‌تر یا خرید آسانسورها می‌توانید با مشاوران ما در ارتباط باشید.

در ادامه بیشتر بخوانید:

آسانسور حمل بار

آسانسور خانگی

آسانسور بیمارستانی

آسانسور ماشین بر

آسانسور خودروبر جهت حمل خودرو به طبقات و در مکان هایی مانند نمایشگاه های خودرو، پارکینگ آپارتمان و تعمیرگاه های خودرو استفاده می شوند.

آسانسور ماشین بر

با توجه به افزایش ساخت ساختمان های چند طبقه، برای رفع کمبود پارکینگ در سطح شهر از آسانسورهای خودروبر کمک می گیرند