کابین آسانسور

کابین آسانسور اتاقکی است که مسافران یا بار را در طول سفر آسانسور در خود جای می‌دهد. مسافران برای انتقال و جابجایی بین طبقات به درون این اتاقک وارد می‌شوند. این کابین با درهایی قابل باز و بسته شدن امکان ورود و خروج مسافران را فراهم می‌کند. کابین آسانسور علاوه بر کیفیت و استحکام، باید از نظر زیبایی، نورپردازی، تزئینات داخلی و استفاده از رنگ‌ها و همچنین دسترسی افراد معلول نیز بهینه شده باشد. 
کابین آسانسور در ابعاد و ظرفیت‌های متنوعی مثل 6،8،10،13 نفره درست می‌شود و انتظار می‌رود که ظرفیت مورد نیاز را تامین کند. کابین آسانسور در واقع دارای یک پنل فشاری، پنل اضطراری و سیستم اعلام حریق است. در این مقاله، در مورد انواع و نصب کابین آسانسور، طراحی و اجزای آن بیشتر صحبت می‌کنیم.

انواع کابین آسانسور

کابین آسانسور از جنبه‌های مختلفی و با توجه به معیارهای متفاوتی دسته بندی می‌شوند. کابین آسانسور در دسته بندی‌های زیر قرار می‌گیرند:


انواع کابین آسانسور بر اساس معیار جنس بدنه

  • کابین‌های پانوراما

  • کابین نیمه استیل

  • کابین تمام استیل

  • کابین فرمیکا

  • کابین ام دی اف

  • کابین گالوانیزه

انواع کابین آسانسور بر اساس معیار نوع درب

  • درب اتوماتیک مرکزی

  • درب اتوماتیک تلسکوپی

  • درب اتوماتیک سانترال

  • درب نیمه اتوماتیک مرکزی

  • درب نیمه اتوماتیک تلسکوپی

  • کابین آسانسور بدون درب

انواع کابین آسانسور براساس معیار نوع کاربری

  • کابین‌های صنعتی

  • کابین خودروبر

  • کابین بالابر

  • کابین ویژه معلولین

  • کابین فروشگاهی

  • کابین انبار

  • کابین بالابر مغازه

  • کابین ساختمانی و بالابر

  • کابین هوم لیفت

اجزای کابین آسانسور

اتاقک حامل بار و مسافر آسانسور یا همان کابین آسانسور از اجزای مختلفی تشکیل شده اند که در ایمنی و عملکرد صحیح آسانسور نقش مهمی‌دارند. در زیر برخی از مهم ترین اجزای کابین آسانسور را با هم مرور می‌کنیم:
بدنه کابین: کابین آسانسور معمولا از جنس فولاد یا آلومینیوم است تا استحکام و سازگاری مناسبی داشته باشد. 
درب‌های کابین: این درها باید از نظر ایمنی و عملکرد قفل شدن در وضعیت خوبی قرار داشته باشند تا ایمنی مسافران را تامین کنند. 
پنل کنترل: پنل کنترل درون کابین قرار دارد و امکان هدایت آسانسور به طبقات مختلف، باز و بستن درب‌ها و عملیات مشابه را فراهم می‌کنند. 
دکمه‌های طبقه: این دکمه‌ها در داخل کابین و نزدیک درب‌ها قرار دارند و امکان هدایت آسانسور به طبقه موردنظر توسط مسافر را فراهم می‌کنند. 
صفحه نمایش: اطلاعات دریافتی از کاربر، طبقه فعلی، جهت حرکت آسانسور، اطلاعات اضطراری و سایر اطلاعات را نشان می‌دهد. 
دستگیره: این دستگیره‌ها جهت استقرار مطمئن مسافران در طول سفر آسانسور نصب شده اند. 
سیستم‌های اطفاء حریق: کابین آسانسور باید مجهز به سیستم‌های اطفاء حریق باشند تا مسافران را در برابر بروز حوادث اضطراری ایمن نگه دارد. 
سیستم‌های تهویه هوا: شامل خروجی و ورودی هوا و فیلتر هوای تازه هستند. 
آینه‌ها: جهت زیبایی و ایجاد احساس بهتر در مسافر آسانسور نصب می‌شود.
دوربین‌های مدار بسته: برای نظارت بر وضعیت کابین و مسافران و موارد امنیتی و نظارتی نصب می‌شود. 
صداگذاری: برای اطلاع رسانی به مسافران در مورد وضعیت آسانسور، هشدارهای اضطراری و طبقه‌ها تعبیه شده اند. 
نورپردازی: شامل نورهای پایینی، دیواری و سقفی هستند که برای ایجاد احساس راحتی و امنیت و روشنایی مناسب محیط نصب می‌شوند. 


نحوه اجرای طراحی کابین آسانسور 

طراحی کابین‌های آسانسور باید توسط تیم‌های مهندسین و متخصصین انجام شود. در واقع طراحی آسانسور شامل بررسی نیازمندیها بر اساس شرایط ساختمان و الزامات کارفرما صورت می‌گیرد. در مرحله بعدی طراحی اولیه صورت می‌گیرد و مدل سازی و شبیه سازی آن انجام می‌شود. سپس باید در مورد مواد و تجهیزات مورد نیاز آن تصمیم گیری کرد و طراحی نهایی و مهندسی جزئیات را شروع کرد. در نهایت به مرحله تولید و ساخت و سپس تست عملکرد صحیح و ایمن دستگاه میرسیم و در نهایت دستگاه را نصب و راه اندازی می‌کنند. 
برای نصب کابین آسانسور هم باید ابتدا بررسی‌های فنی انجام شود. بر اساس بررسی‌های فنی و طراحی صورت گرفته کابین موردنظر تهیه شده و سپس ساختار حمل و نقل ان نصب شود. 
با توجه به توضیحات ارائه شده، متوجه می‌شویم که طراحی کابین آسانسور باید توسط یک تیم مهندسی متخصص، با توجه به الزامات استانداردها و قوانین صورت بگیرد تا بتوان ایمنی و کارآیی آسانسور را تضمین کرد.

قیمت روز کابین آسانسور

قیمت کابین آسانسور می‌تواند براساس اجزای به کار رفته و سایر المان‌های در نظر گرفته شده در طراحی کابین متفاوت باشد. علاوه بر اجزای کلی کابین آسانسور، موارد تزئیناتی مربوط به آن هم می‌تواند بر قیمت روز کابین آسانسور تاثیرگذار باشد. 
بنابراین برای طراحی و خرید کابین آسانسور و پک کامل آسانسور باید با توجه به نیازهای ساختمان و الزامات کارفرما، نیازسنجی کرد و پس از مشاوره با متخصصین این حوزه در زمینه خرید و نصب آن اقدام کرد. 
متخصصان آسانسور در شرکت اوج لیفت با بهره مندی از سال‌ها تجربه در زمینه نصب و طراحی کابین آسانسور و سایر اجزای آن به راحتی می‌توانند به شما در زمینه تعیین قیمت کابین و نصب آن کمک کنند. 
برای مشاوره آسانسور و بهره مندی از خدمات نصب کابین و سرویس و نگهداری با دفتر اوج لیفت در مشهد تماس بگیرید. 
 

آسانسورهای مربوط به این قطعه

450kg 30 1.6
آسانسور گیربکس 6 نفره

ظرفیت آسانسور 6 نفره معادل وزن 450 کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 450 کیلوگرم می‌باشد.

450kg 30 1.6
آسانسور گیرلس 6 نفره

ظرفیت آسانسور 6 نفره معادل وزن 450 کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 450 کیلوگرم می‌باشد.

450kg 30 1.6
آسانسور روملس 6 نفره

ظرفیت آسانسور 6 نفره معادل وزن 450 کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 450 کیلوگرم می‌باشد.

600kg 30 1.6
آسانسور گیربکس 8 نفره

ظرفیت آسانسور 8 نفره معادل وزن 600کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 600 کیلوگرم می‌باشد

600kg 30 1.6
آسانسور گیرلس 8 نفره

ظرفیت آسانسور 8 نفره معادل وزن 600 کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 600 کیلوگرم می‌باشد.

750kg 30 1.6
آسانسور هیدرولیک 10 نفره

آسانسور هیدرولیک 10 نفره در واقع دارای کابین 10 نفره است و می‌تواند وزن مفید حداکثر 750 کیلوگرم را جابجا کند

450kg 30 1.6
آسانسور هیدرولیک 6 نفره

آسانسور هیدرولیک 6 نفره در واقع دارای کابین 6 نفره است و می‌تواند وزن مفید حداکثر 450 کیلوگرم را جابجا کند

600kg 30 1.6
آسانسور روملس 8 نفره

ظرفیت آسانسور 8 نفره معادل وزن 600 کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 600 کیلوگرم می‌باشد.

امتیاز دهید
1 رای (5 از 5)

سوالات متداول

علاوه بر کیفیت و استحکام، کابین آسانسور از چه جهاتی اهمیت دارند؟

کابین آسانسور علاوه بر کیفیت و استحکام، باید از نظر زیبایی، نورپردازی، تزئینات داخلی و استفاده از رنگ‌ها و همچنین دسترسی افراد معلول نیز بهینه شده باشد

انواع ظرفیت های کابین آسانسور کدامند؟

کابین آسانسور در ابعاد و ظرفیت‌های متنوعی مثل 6،8،10،13 نفره درست می‌شود و انتظار می‌رود که ظرفیت مورد نیاز را تامین کند.

کابین آسانسور از چه جنبه هایی قابل دسته بندی هستند؟

بر اساس معیار نوع کاربری بر اساس معیار نوع درب بر اساس معیار جنس بدنه