قیمت شاسی کشی آسانسور

قیمت شاسی کشی آسانسور به تعداد طبقات، ارتفاع کل سازه، نوع اسکلت ساختمان، قیمت بازار و... بستگی دارد که در ادامه مورد بررسی قرار می گیرد

قیمت شاسی کشی آسانسور به عوامل گوناگونی بستگی دارد که مهمترین آنها تعداد طبقات ساختمان، ارتفاع کل سازه، نوع اسکلت ساختمان، نحوه ی آهنکشی،  قیمت بازار و مشخصات فنی آهن آلات و فولاد، ظرفیت آسانسور، دفعات توقف، کیفیت مصالح، کیفیت اجرا، روش جوشکاری و دستمزد و تیم تخصصی است که در ادامه هر یک از این موارد مورد بررسی قرار می گیرد.
اما پیش از هر چیز لازم است بدانیم شاسی کشی بالابر چیست؟

قیمت اجرای آهن کشی آسانسور

قیمت اجرای آهن‌کشی آسانسور به عوامل مختلفی بستگی دارد: ابعاد چاه، ارتفاع ساختمان، نوع آسانسور و مواد مصرفی. از این رو انتخاب پیمانکاری که دقت کافی برای اجرای آهن‌کشی ایمن داشته باشد حیاتی است. همچنین هزینه‌ها ممکن است با نوسانات بازار فولاد و دلار تغییر کند، اما در نهایت می‌توان با مشاوره رایگان از شرکت‌ اوج لیفت که در این زمینه سابقه 22 ساله دارند، بهترین انتخاب را انجام داد. برای اطلاعات بیشتر و استعلام دقیق قیمت با شماره 0513103 تماس بگیرید.

شاسی کشی آسانسور

شاسی کشی یا آهن کشی آسانسور، ایجاد اسکلت بندی فلزی درون چاه آسانسور است که پس از نصب ریل، باعث حرکت امن و بدون لرزش کابین آسانسور روی ریل می شود. کارکرد شاسی کشی و ریلی که به آن متصل می شود، تحمل تمام بارهای دینامیکی و استاتیکی از طرف کابین آسانسور است و از این رو طراحی مهندسی و اجرای درست آن بسیار اهمیت دارد.
پس از آنکه دانستیم شاسی کشی بالابر چیست لازم است بدانیم آهن کشی شامل چه مراحلی است و از چه مصالحی در ساختن آن استفاده می شود؟

قیمت شاسی کشی آسانسور
شاسی کشی آسانسور

مراحل شاسی کشی آسانسور

شاسی کشی آسانسور شامل مراحل زیر است:

نقشه کشی، شاقول ریزی، قراردادن صفحه پلیت ها در ساختمان های بتنی، تعیین خط تراز، نصب ستون های نبشی و کلاف بندی است که برای آگاهی بیشتر پیشنهاد می شود مقاله بررسی مراحل نصب آسانسور در افغانستان را مطالعه کنید. 
اما برای آنکه بدانیم چه مصالحی در شاسی کشی آسانسور استفاده می شود نیاز به نقشه ی آهنکشی داریم. 

اهمیت نقشه شاسی کشی در قیمت

برای تعیین قیمت شاسی کشی آسانسور، مهمترین مرجع، نقشه آهن کشی یا نبشی کشی آسانسور است، زیرا در نقشه آهن کشی که دارای بخش های معماری، مکانیکی و الکتریکی است تمام جزئیات شامل شیوه اتصال بین اسکلت ساختمان با شاسی آسانسور، محل اتصالات و جوشکاری، تا اندازه‌ و کیفیت تمام قطعات فلزی و غیر فلزی که در آهن کشی چاه آسانسور مورد استفاده قرار می گیرد ذکر شده است و با استعلام قیمت آنها می توان هزینه برآورد شده را مورد بررسی قرار داد.

قطعات اصلی شاسی کشی آسانسور

قطعات اصلی شاسی آسانسور این قطعات شامل نبشی، ناودانی، تیرآهن، پلیت و لقمه نبشی است که مشخصات فنی آنها  با توجه به استانداردهای جهانی ، و با در نظر گرفتن تمام جوانب فنی، ایمنی و نوع سازه توسط مهندسین متخصص در این زمینه تعیین می شود.
 

نوع قطعه

کاربرد

نبشی

ستون های آهنکشی

ناودانی

کلاف بندی

تیرآهن

آخرین کلاف برای بتن‌ریزی

پلیت

اتصال شاسی آسانسور به اسکلت ساختمان بتنی، اتصال عمودی نبشی ها

لقمه نبشی

اتصال آهن‌کشی به سقف

در این زمینه می توان به انواع نبشی با ابعاد مختلف و روش تولید متفاوت اشاره کرد.

نکته فنی

در تولید  نبشی از دو روش استفاده می شود که در خواص و مشخصات فنی آنها تفاوت ایجاد می کند:

  1. تولید نبشی به روش فابریک با نورد گرم 

  2. تولید نبشی به روش پرسی با نورد سرد 
    کیفیت نبشی هایی که به روش فابریک تولید می شوند بالاتر است و به خاطر فرایند تولید، گرانتر است.

روش محاسبه میزان آهن آلات مصرفی

روش محاسبه میزان آهن آلات مصرفی در شاسی کشی، در صورتی که نقشه در دسترس نباشد، با استفاده از نرم افزارهای تخصصی موجود مانند Lift Designer که باید توسط متخصصین با تجربه انجام شود قابل محاسبه است، در غیر این صورت  برای محاسبه حدودی آن می توان به روش زیر عمل کرد. 

میزان نبشی برای ستون ها

برای محاسبه میزان نبشی های مورد استفاده برای ستون های شاسی کشی آسانسور می توان از فرمول زیر استفاده کرد.
H=Sh*(Sn-1)+O+P
اندازه یک ستون نبشی=ارتفاع طبقات *(تعداد توقفها منهای یک)+فاصله سقف چاه تا آخرین توقف+فاصله کف چاله تا اولین توقف

به طور معمول از 4 ستون برای شاسی کشی آسانسور استفاده می شود بنابراین مقدار نبشی مورد نیاز برای ستون ها  4 برابر عدد بدست آمده است.

نکته مهم:

اگر ظرفیت آسانسور تا 4 نفر باشد و میزان توقف و حرکت آسانسور در طول روز زیاد نباشد از  4 ستون برای نبشی استفاده می شود، در غیر این صورت یا ابعاد و ضخامت نبشی ها تغییر می کند یا 2 ستون برای اطمینان از توانایی تحمل بارهای وارده اضافه می شود. بدین ترتیب  برای محاسبه میزان نبشی عدد  H  به دست آمده را در 6 ضرب می کنیم.

تعداد کلاف ها در شاسی کشی آسانسور

پیش از هر چیز باید بدانیم کلاف چیست؟ کلاف ها نقش اتصال ستون های اسکلت را در شاسی کشی آسانسور دارند و از این جهت برای ایجاد استحکام در سازه نقش بسیار مهمی ایفا می کنند.معمولا کلاف ها با مقطع ناودانی هستند و تعداد کلاف ها بسته به ابعاد چاه آسانسور و نکات فنی دیگر محاسبه می گردد.
برای تخمین تعداد کلاف ها می توان از روش زیر استفاده کرد:

  •  یک کلاف به فاصله 30 سانتیمتری از کف چاه آسانسور و یکی هم با همین فاصله از سقف چاه آسانسور  قرار می گبرد.

  • کلاف های دیگر با فاصله گذاری 120 تا 250 سانتیمتر از هم اسکلت شاسی کشی را به هم کلاف می کنند.

تعداد پلیت ها در سازه های بتنی

برای پل گرفتن از ساختمان بتنی به شاسی آسانسور‎، در هر طبقه لازم است موقع آرماتور بندی ساختمان، در چهار گوشه ی چاه آسانسور پلیت‎هایی کار گذاشته باشند، وگرنه باید  صفحه پلیت در چهار کنج چاه پیچ شود.
معمولا در شاسی کشی از نبشی 10 و کلاف 8 استفاده می شود ولی با توجه به ویژگی های خاص هر پروژه ممکن است از نبشی ها و کلاف هایی با ضخامت بیشتر و استحکام بالاتر هم استفاده شود.

نکته ای درباره یک غلط مصطلح

در تمام پروفیل هایی که از جنس آهن تولید می شوند، برای افزایش استحکام، درصدی کربن به آهن خام اضافه می شود. هر چه میزان کربن اضافه شده بیشتر باشد استحکام و سختی آن بیشتر می شود و این میزان از 0.02% تا 2.1% متغیر است، با اینهمه تمام آنها در رده فولاد قرار می گیرند اما فولادهای ساختمانی که کمتر از 0.3% کربن دارند  را گاهی در اصطلاح آهن می گویند که یک غلط مصطلح است.

قیمت بازار آهن آلات و فولاد

با توجه به اینکه صنعت فولاد در ایران یکی از صنایع پیشرو می باشد و چندین کارخانه در حال تولید انواع پروفیل های فولادی با مشخصات فنی مورد نیاز بازار هستند، برای خرید آهن آلات شاسی کشی آسانسور گزینه های بیشتری برای انتخاب وجود دارد، اما ذکر این نکته ضروری است که کیفیت تولید در همه کارخانجات یکسان نیست.

روش جوشکاری و دستمزد

از آنجا که اجرای درست و دقیق شاسی آسانسور پیش نیاز نصب مطمئن و استاندارد آسانسور است از این رو برای اجرای صفر تا صد آن نیاز به یک تیم متخصص و حرفه ای دارد. به ویژه در جوشکاری که تاثیر حیاتی در استحکام و ایمنی آسانسور دارد و از نوع جوشکاری سربالاست، لازم است از افراد آموزش دیده و باتجربه در این زمینه استفاده شود.  در صورتی که شرکت نصاب آسانسور برای کاهش هزینه ها از افراد تازه کار و کم تجربه استفاده کند مسلما در کیفیت و استحکام شاسی کشی تاثیر منفی خواهد داشت. 

ارزیابی بر شاسی کشی آسانسور

برای محاسبه قیمت شاسی کشی آسانسور لازم است تمام عوامل تاثیر گذار در قیمت شاسی کشی بررسی شود که شامل:  تعداد طبقات ساختمان، ارتفاع کل سازه، نوع اسکلت ساختمان، نحوه ی آهنکشی،  قیمت بازار و مشخصات فنی آهن آلات و فولاد، ظرفیت آسانسور، دفعات توقف، کیفیت مصالح، کیفیت اجرا، روش جوشکاری و دستمزد و تیم تخصصی است که در این مقاله مورد ارزیابی قرار گرفت.
در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر درباره قیمت شاسی کشی آسانسور، می‌توانید از طریق مشاوره تلفنی رایگان با کارشناسان اوج لیفت تماس بگیرید.  

عکس های بیشتر

تفاوت گاورنر و پاراشوت

امتیاز دهید
47 رای (5 از 5)

سوالات متداول

شاسی کشی اسانسور چیست؟

شاسی کشی یا آهن کشی آسانسور، ایجاد اسکلت بندی فلزی درون چاه آسانسور است که پس از نصب ریل، باعث حرکت امن و بدون لرزش کابین آسانسور روی ریل می شود. کارکرد شاسی کشی و ریلی که به آن متصل می شود، تحمل تمام بارهای دینامیکی و استاتیکی از طرف کابین آسانسور است.

نقشه شاسی کشی آسانسور چه اهمیتی در تعیین قیمت شاسی کشی آسانسور دارد؟

برای تعیین قیمت شاسی کشی آسانسور، مهمترین مرجع، نقشه آهن کشی یا نبشی کشی آسانسور است، زیرا در نقشه آهن تمام جزئیات شامل شیوه اتصال بین اسکلت ساختمان با شاسی آسانسور، محل اتصالات و جوشکاری، تا اندازه‌ و کیفیت تمام قطعات فلزی و غیر فلزی که در آهن کشی چاه آسانسور مورد استفاده قرار می گیرد ذکر شده است و با استعلام قیمت آنها می توان هزینه برآورد شده را مورد بررسی قرار داد.

چند روش برای تولید نبشی وجود دارد؟ از نظر قیمت و کیفیت چه تفاوتی دارند؟

در تولید نبشی از دو روش استفاده می شود که در خواص و مشخصات فنی آنها تفاوت ایجاد می کند: 1-تولید نبشی به روش فابریک با نورد گرم 2-تولید نبشی به روش پرسی با نورد سرد کیفیت نبشی هایی که به روش فابریک تولید می شوند بالاتر است و به خاطر فرایند تولید، گرانتر است

قطعات اصلی شاسی کشی آسانسور چیست؟

نبشی، ناودانی، تیرآهن، پلیت، لقمه نبشی