ریل آسانسور

با توجه به اینکه ریل راهنما کابین و وزنه در داخل چاهک است و وجود هر گونه اشکال در ریل ها روی عملکرد کل آسانسور نیز تاثیرگذار است، بنابر این می توان آن را یکی از مهم ترین قطعات آسانسور نامید که نقش موثری هم ازلحاظ ایمنی و هم در چگونگی عملکرد آن دارد.
در واقع ریل ها در آسانسور نقش هدایت کننده را به عهده دارند و به عنوان ریل راهنما کابین و وزنه از پیچیدن و یا حرکت پاندولی کابین در اثر بارهای ناهمگون جلوگیری به عمل می آورند.


تعریف ریل راهنما


ریل راهنما ستونی فلزی است که مسیر حرکت کابین و وزنه تعادل را در حالت سیستم محرک کششی ثابت نگه می دارد. به زبان ساده تر به اجزای فلزی به شکلT که جهت هدایت کابین یا وزنه تعادل استفاده می شود ، ریل راهنما کابین و وزنه می گویندکه اغلب از جنس فولاد است. 
و اگر در نظر داشته باشیم که در بین قطعات زیادی که دریک آسانسور استفاده می شود، ریل ها تنها قسمت ثابت آسانسور و سایر قطعات متحرک هستند، به میزان اهمیت و نقش حساس آن در کارکرد تجهیزات آسانسور پی خواهید برد.

به طور کلی ریل ها را به ۲ دسته کلی تقسیم می شوند:
-ریل های راهنمای کابین: جهت هدایت کابین 
-ریل های راهنمای وزنه: جهت هدایت وزنه ها

 

دلایل استفاده از ریل های آسانسور:


-برای هدایت مسیر کابین و وزنه تعادل در حرکت عمودی و کاهش حداقلی حرکات افقی
-جلوگیری از نوسانات کابین در برابر نیروهای خارج از مرکز توقف
–امکان نگهداشتن وتوقف کابین در زمان فعال شدن عملکرد مکانیزم ایمنی

 

در سایر کشورها،ریل ها بنابر استفاده آن T5، T9...نامگذاری می شوند ، اما نحوه نام گذاری آن در ایران کاملا متفاوت با کشورهای دیگر و حتی برندهای مطرح است. 

علاوه بر این، کیفیت و ابعاد رﯾﻞ ﻫﺎ با توجه ﺑﻪ ﻇﺮﻓﯿﺖ و ﺳﺮﻋﺖ آﺳﺎﻧﺴﻮرﻫﺎي ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺳﺎﺧﺘﻪ ﻣﯽ ﺷﻮد.
درضمن ریلهای راهنمای آسانسور باید از جنس فولاد مخصوص (نورد سخت) بوده و استحکام ماشین کاری شده باشدکه درستی انتخاب و نصب آن باید توسط شرکت معتبر آسانسوری تضمین و تامین گردد.


به طور معمول طول ریل ها پنج متر است که در ابتدا و انتهای آن چهار سوارخ برای اتصال ریل ها به یکدیگر در آن تعبیه شده است که در ﻣﺤﻞ اﻧﺘﻬﺎﯾﯽ، اﯾﻦ رﯾﻞﻫﺎ ﺑﻮﺳﯿﻠﻪ ﺻﻔﺤﺎت ﻓﻠﺰي و ﭘﯿﭻ و ﻣﻬﺮه ﺑﻪ ﯾﮑﺪﯾﮕﺮ ﻣﺘﺼﻞ ﻣﯽ ﮔﺮدﻧﺪ، ﺗﺎ در ﻃﻮل ﻣﺴﯿﺮ ﺣﺮﮐﺖ ﮐﺎﺑﯿﻦ و وزﻧه ﺗﻌﺎدل را ﻫﺪاﯾﺖ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ. اﯾﻦ رﯾﻞﻫﺎ در ارﺗﻔﺎعﻫﺎي ﻣﻌﯿﻨﯽ ﻣﻄﺎﺑﻖ ﺑﺎ ﻣﺤﺎﺳﺒﺎت ﻣﺨﺼﻮص، ﺑﻮﺳﯿﻠﻪ اﺟﺰاﺋﯽ ﺑﻪ ﻧﺎم ﺑﺮاﮐﺖ ﺑﻪ اﺳﮑﻠﺖ ﭼﺎه ﻣﺘﺼﻞ ﻣﯽ ﮔﺮدﻧﺪ. 
دو وظیفه عمده ای که رﯾﻞﻫﺎ به عهده دارند، ﯾﮑﯽ آﻧﮑﻪ ﻣﺴﯿﺮ ﺣﺮﮐﺖ را ﺛﺎﺑﺖ و در حالت تعادل نگه می دارند و دﯾﮕﺮ آﻧﮑﻪ در زﻣﺎن ﻋﻤﻠﮑﺮد ﺗﺮﻣﺰ اﯾﻤﻨﯽ (پاراشوت) ﺑﻪ ﻋﻨﻮان یک ﺗﮑﯿﻪ ﮔﺎه ﻋﻤﻞ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ. 

 

شرکت اوج فرازبیهق با سالها تجربه وتخصص وبا استفاده از متخصصان مجرب ومشاوره در نصب واجرای انواع آسانسورهای مختلف وترکیبی و همینطور نصب تجهیزات وسرویس ونگهداری آن، آماده همکاری با شماست. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

آسانسورهای مربوط به این قطعه

450kg 30 1.6
آسانسور روملس 6 نفره

ظرفیت آسانسور 6 نفره معادل وزن 450 کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 450 کیلوگرم می‌باشد.

600kg 30 1.6
آسانسور گیربکس 8 نفره

ظرفیت آسانسور 8 نفره معادل وزن 600کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 600 کیلوگرم می‌باشد

975kg 30 1.6
آسانسور گیرلس 13 نفره

ظرفیت آسانسور 13 نفره معادل وزن 975 کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 975 کیلوگرم می‌باشد.

امتیاز دهید
1 رای (5 از 5)