آسانسور گیربکس در واقع به آسانسوری گفته میشود که نیروی محرکه ورودی از الکتروموتور به قرقره کششی از طریق یک چرخ دنده دریافت شود. هسته ی اصلی یک آسانسور موتور آن است که کلیه عملیات بالابردن و پایین آوردن کابین را بر عهده دارد زیرا نیرویی که لازم است تا کابین جابجا شود توسط موتور آسانسور تامین میشود. برای استفاده از موتورهای گیربکس در این سیستم آسانسوری نیاز به وجود موتورخانه است که معمولا در پشت بام قرار میگیرد.
همانند سایر انواع آسانسورها، آسانسورهای گیربکس هم در ظرفیتهای متعدد با مشخصات فنی متمایز ساخته و استفاده میشود.سیستم آسانسور گیربکس نسل قدیم آسانسور است که قطعات و تجهیزات در دسترس تر و قیمت مناسب تری دارد. در اینجا به بررسی مشخصات آسانسور گیربکس 10 نفره میپردازیم.
آسانسورهای گیربکس 10 نفره دارای قطعاتی هستند که وجود آنها برای عملکرد صحیح آسانسور حیاتی هستند. برای نصب آسانسور گیربکس 10 نفره باید از قطعات با مشخصات خاصی استفاده کرد. برخی از این قطعات مهم آسانسورهای گیربکس را با هم بررسی میکنیم:
موتور آسانسورهای گیربکس یکی از اصلی ترین تجهیزات در سیستم آسانسوری گیربکس با ظرفیتهای متنوع هستند. موتور الکتریکی، فلکه گیربکس، ترمز الکتریکی و گیربکس از جمله مهم ترین اجزای موتور گیربکس هستند. این موتورها از نظر طراحی و کارکرد انواع متفاوتی دارند.
ظرفیت آسانسور 10 نفره معادل وزن 750 کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 750 کیلوگرم میباشد. انتخاب موتور آسانسور گیربکس 10 نفره برای ساختمان های زیر طبقه (= تعداد توقف زیر 10) را به عهده کارشناس آسانسور بگذارید. به صورت کلی برای آسانسورهای گیربکس 10 نفره از موتور با مشخصات زیر استفاده میشود:
توان 7.3 کیلووات | سرعت 1 متر بر ثانیه |
توان 11 کیلووات | سرعت 1.6 متر بر ثانیه |
برندهای موتور گیربکس آسانسور 10 نفره که در حال حاضر در بازار موجود و قابل تامین هستند عبارت است از :
موتور آسانسور بهران
موتور الکو ایرانی
موتورIR10 کوپل
موتور ایتال ایتالیا
موتور EKER
موتور ساسی ایتالیا
موتور ساسی اسپانیا
موتور مونتاناری ایتالیا
موتور گیربکس تک سرعته
موتور گیربکس دو سرعته
اما در کل، در این موتور جعبه دنده نقش اصلی را بازی میکند و توان مکانیکی را از منبع تولید شونده به مصرف کننده میرساند. در واقع، موتور آسانسور گیربکس با تبدیل انرژی مکانیکی به گشتاور باعث میشود که کابین با چرخش فلکه کششی بین طبقات ساختمان جابجا شود.
** نکته مهم:
در خرید موتور آسانسور تک سرعته توجه داشته باشید که این نوع موتور آسانسور برای راه اندازی به قطعه ای به نام انکودر نیاز دارد ، انکودر موتور معمولا به صورت فابریک در کارخانه بروی موتور کوپل شده است یا در زمان خرید توسط فروشنده به موتور اضافه میگردد.
ریل آسانسور 10 نفره از جنس فولاد ساخته شده است تا در برابر فشار، ضربه و انحراف مقاومت داشته باشد. وظیفه ریل آسانسور هدایت وزنه تعادل و کابین است. انتخاب برند و ضخامت آن به ارتفاع ساختمان، ظرفیت آسانسور و تعداد توقفهای آن بستگی دارد و برای جلوگیری از وقوع حوادث و ایمنی مسافران طراحی و نصب میشود تا آسانسور از مسیر و کورس حرکتی خارج نشود و جلوی لغزشهای احتمالی را بگیرد.
برای حرکت نرم تر و بهتر آسانسور گیربکس 10 نفره با تعداد توقف 4 الی 8 طبقه بهتر است که از ریل آسانسور T9-T5 استفاده شود. برای ریل آسانسور گیربکس 10 نفره با تعداد توقف 9 طبقه به بالا از T5-T16 استفاده شود.
در ضمن در آسانسورهای با سرعت 1.6 ولی تعداد طبقات 4 الی 8 توقف، ریل کابین با سطح مقطع T16 کیفیت حرکت بهتری به آسانسور میدهد.
درب آسانسور شامل دو گروه دربهای طبقه و کابین میشود. در دسته بندی جزئی تر، درب طبقه به دو نوع درب دستی یا لولائی و درب اتوماتیک طبقه بندی میشود.
درب آسانسور را هم میتوان از دیدگاه جهت باز شدن درب تقسیم بندی کرد. از این دیدگاه درب آسانسور به دستههای زیر تقسیم میشود:
درب آسانسور کشویی یا تلسکوپی
درب آسانسور سانترال
درب آسانسور تاشو یا اتوبوسی
درب آسانسور تک لنگه ساده یا لولایی
امروزه در اکثر پروژههای ساختمانی در شهر مشهد یا سایر شهرها، درب اتوماتیک آسانسور رایج شده است. در ابتدا باید بگوییم تفاوت قیمت درب لولائی یا اتوماتیک، خرید درب اتومات آسانسور را برای کارفرما توجیه پذیر تر میکند . در ثانی، دربهای اتوماتیک برای فروش واحدهای ساختمانی و در بازار رقابت نیز رایج تر و جذاب تر به نظر میآیند.
دربهای آسانسور در محل ورودی طبقات به کابین قرار میگیرد و باید برای نصب و طراحی آن از افراد متخصص و باتجربه کمک گرفت. در غیر این صورت، خرابیهای زیادی پیش میآید و خسارتهای جانی و مالی فراوانی برای مسافران آن بوجود می آید.
اندازه چاله برای انتخاب درب کابین آسانسور 10 نفره گیربکس بسیار اهمیت دارد. برای نصب درب آسانسور گیربکس 10 نفره باید ابعاد چاه زیر را در نظر داشت:
ابعاد چاه آسانسور برای درب آسانسور گیربکس 10 نفره | |
درب سانترال با عرض 90 cm | (200*170) |
درب سانترال با عرض 90 cm | (170*210) |
بعد از نصب چهارچوب دربها میتوان ابعاد دربها را مشخص کرد
کابین آسانسور در واقع محفظه و اتاقکی است که با قرار گرفتن در آن به طبقات مختلف جابجا میشویم. کابین آسانسور از بخشهای مختلفی مانند درب کابین، سقف، دیوارهها، کف، دکمههای کنترلی و سایر المانهای زیبایی تشکیل شده است که با توجه به ظرفیت آن میتواند متغییر باشد.
برای اجرای یک کابین آسانسور 10 نفره باید ابعاد چاله آسانسور شما حداقل 180*200 باشد. یک کابین آسانسور 10 نفره میتواند تا 750 کیلوگرم مسافر و بار را جابجا کند و در حداقل مساحت 1.73 متر مربع و حداکثر مساحت 2 متر مربع ساخته میشود.
کابینهای آسانسور بر اساس جنس، نوع درب، و نوع کاربری طبقه بندی میشوند که به تفصیل در مقاله "کابین آسانسور" شرح داده ایم.
قیمت آسانسور با توجه به عوامل و فاکتورهای متنوعی تعیین میشود. کیفیت و برند قطعات استفاده شده، نوع آسانسور، ارتفاع ساختمان، تعداد توقف، ظرفیت بار، نوع ساختمان، الزامات خاص پروژه، نوسانات بازار ارز، برندهای قطعات آسانسور و غیره از جمله عواملی هستند که بر قیمت انواع آسانسور تاثیر میگذارد. هنگام استعلام قیمت برای پروژه آسانسوری خود حتما با یک شرکت متخصص و معتبر در تماس باشید.
قیمت آسانسور گیربکس 10 نفره از 300 میلیون تومان شروع میشود و با توجه به فاکتورهای گفته شده در بالا، این رقم ممکن است متغییر باشد. بنابراین، برای استعلام قیمت آسانسور گیربکس 10 نفره بهتر است با کارشناسان فروش اوج لیفت تماس بگیرید.
برای خرید آسانسور حتما از شرکتهایی که دارای پروانه طراحی و مونتاژ آسانسور و پله برقی با تاریخ اعتبار باقی مانده حداقل یکسال هستند استعلام بگیرید. تنها شرکتهای مجاز امکان اخذ استاندارد و ارائه ی خدمات پس از فروش را خواهند داشت. نکته ای آخر، مهم است که در زمان خرید آسانسور شرکت پیمانکار از چاله ی آسانسور پروژه بازدید به عمل آورد و نکات مهم از جمله سایز دربها، روش اجرای اسکلت آسانسور و .... را به کارفرما ارائه دهد.
شرکت اوج لیفت امکان سفارش و نصب آسانسور گیربکس 10 نفره برای همه کارفرمایان و مالکان ساختمانها را دارد. این شرکت با سالها تجربه در زمینه نصب انواع آسانسورهای مسافربری در انواع ساختمانهای تجاری، اداری و مسکونی همچنین آسانسورهای هوم لیفت، باربری، خودروبر و بیمارستانی، مفتخر است که ضمن مشاوره در ان و پله برقی و سرویس و نگهداری آنها، خدمات مشاوره، نصب و راه اندازی ارائه دهد.
جهت مشاوره و خرید انواع آسانسورهای گیربکس با کارشناسان فروش ما در اوج لیفت تماس بگیرید.
مشخصات
حداکثر ظرفیت | 750kg |
---|---|
حداکثر ارتفاع | 30 |
حداکثر سرعت | 1.6 |
موتورخانه | پشت بام دارد |
نوع درب | تلسکوپی، سانترال |
ابعاد چاله آسانسور | درب تلسکوپی(170*200) و درب سانترال (210*170) |
حداکثر مساحت کابین | 2.00 m² |
ارتفاع چاهک | 150 سانتی متر |
ارتفاع بالاسری | 3/9 سانتی متر |
پروژه آسانسور بدون موتورخانه
قطعات بکار رفته در این آسانسور
تابلو فرمان آسانسور یک بخش مهم الکتریکی است که در چاه بالا رو یا در موتور خانه در قسمت بالایی چاله قرار دارد
مهم ترین قسمت اسانسور گیربکس موتور آن است. موتورهای الکتریکی با استفاده از تغذیه برق وظیفه تأمین قدرت لازم برای جابجایی کابین را انجام می دهند.
شستی های کابین آسانسور وظیفه ارتباط کاربرین با آسانسور و احضار آن را دارند که ارتباط را به تابلو فرمان انتقال می دهند.
شستی های طبقات آسانسور یا کلید های احضار آسانسور در نزدکترین قسمت به درب های کابین در دسترس و دید افراد نصب و استفاده می شوند.
درب کابین یکی از اجزای مهم آسانسور است که به جهت ایمنی مسافران و جلوگیری از سقوط افراد در چاه نصب می شود. درب کابین دارای انواع متنوعی است.
موتور گیربکس در اتاقکی به نام موتورخانه در بالای چاه آسانسور قرار می گیرد، این نوع موتور آسانسور قدیمی تر و نسبت به نوع گیرلس ارزان تر است.
جعبه سه فاز آسانسور وظیفه تامین برق کل قطعات آسانسور در موتورخانه و تجهیزات داخلی کابین را به عهده دارد. سه فاز بودن این تابلو جهت ایمنی بیشتر آسانسور است.
فتوسل یا چشم الکترونیکی همان سنسوری است که ورود مانعهایی مثل اجسام و انسانها به محدوده درب آسانسور را تشخیص داده و دستور بسته نشدن درب را میدهد.
جعبه رویزیون آسانسور که بر روی کابین آسانسور وصل میشود واسطه ای بین بین تابلو فرمان آسانسور و تجهیزات الکتریکی موجود در کابین است.
قطعات اصلی آسانسور های هیدرولیکی شامل: پاوریونیت، کارسلینک، جک و موتورهای هیدرولیک میباشد.
برای نصب و راه اندازی آسانسور نیاز به آهن آلات آسانسور و آهن کشی آسانسور غیر قابل اجتناب است. کیفیت بالای آهن کشی به کاهش لرزشهای آسانسور کمک میکند.
ضربه گیر آسانسور بخشی از سیستم ترمز ایمنی است که انواع متفاوتی دارد و از ضربه و لرزش ها جلوگیری می کند.
تراول کابل آسانسور نوعی کابل تخت است که وظیفه انتقال تمام اطلاعات از کابین آسانسور به تابلو فرمان را به عهده دارد.
فلکه موتور آسانسور در بالاترین قسمت ساختمان یا شافت آسانسور نصب می شود و اصلی ترین قسمت موتور است.
موتورهای گیرلس در آسانسورها و پله برقی ها عموما با سرعت و قدرت بالا به عبارتی موتور بدون دندانه یک موتور الکتریکی است که نیاز به گیربکس برای انتقال نیرو ندارد.عمل می کنند، همچنین صدا و لرزش کمتری دارند.
سیستم فشار مثبت آسانسور با بهره گیری از فن فشار مثبت، یکی از روش های موثر در کنترل دود، هنگام آتش سوزی است که در این مقاله به آن پرداخته شده است.
گاورنر آسانسور قطعه ای است که مانع برخورد کابین با چاه در هنگام افزایش سرعت یا سقوط آسانسور میشود. وجود این قطعه در بهبود ایمنی آسانسور بسیار ضروری و کاربردی است.
سوالات متداول
چه عاملی باعث افزایش تقاضا برای درب اتوماتیک آسانسور گیربکس شده است؟
تفاوت قیمت درب لولائی یا اتوماتیک، خرید درب اتومات آسانسور را برای کارفرما توجیه پذیر تر میکند.
در آسانسورهای با سرعت 1.6 ولی تعداد طبقات 4 الی 8 توقف بهتر است از چه ریل آسانسوری استفاده شود؟
در این شرایط بهتر است از ریل کابین با سطح مقطع T16 استفاده کنیم چون کیفیت حرکت بهتری به آسانسور میدهد.
مشخصات موتور آسانسور گیربکس 10 نفره چیست؟
موتور با فلکه 7 شیار با سیم بکسل 12 حداقل توان 7.3 با سرعت 1 متر برثانیه و حداکثر توان 11 با سرعت 1.6 متر بر ثانیه از مشخصات یک موتور آسانسور گیربکس 10 نفره است.