شستی طبقات آسانسور

آسانسورها به عنوان یکی از مهم ترین سیستم های حمل و جابجایی در ساختمان ها مسکونی، تجاری، اداری و ... باید عملکردی صحیح و ایمن داشته باشند که به همین علت نقش قطعات آن بسیار مهم و حیاتی است. آسانسور ها از قطعاتی چون موتور، سیم بکسل، تابلو فرمان، ترمز ایمنی، کابین، شستی های کابین و طبقات و ... شکل گرفته اند که در کنار هم به درستی عمل کرده و نقش خود را ایفا می کنند. یکی از مهم ترین قطعات حیاتی شستی طبقات آسانسور یا کلید احضار طبقات آسانسور است که عامل صدا زدن آسانسور و تعامل با طبقات مختلف است که نقش کلیدی خود را انجام می دهد.

مطالعه بیشتر به صفحات آسانسور و قطعات آن مراجعه کنید.

در این مقاله به بررسی  شستی طبقات آسانسور می پردازیم.

 

مفهوم و اهیمت شستی طبقات آسانسور

 

شستی ها یا کلیدهای طبقات و احضار کابین آسانسور دستگاهی کنترلی هستند که در هر طبقه ساختمان نصب و به ساکنین و کاربران این امکان را می دهد با فشار دادن یک کلید سیگنالی به سیستم کنترل آسانسور ارسال می گردد و آن را به طبقه مورد نظر هدایت می کند. زمانی که شما در طبقه ای هستید و نیاز به استفاده از آسانسور دارید با این کلید آسانسور را برای استفاده خود صدا می زنید. در واقع این کلید یا شستی به عنوان رابطی میان کاربران و استفاده کنندگان با سیستم کنترل آسانسور است و امکان برقراری ارتباط و ارسال دستورات را فراهم می کند. 

این شستی ها باید به صورت استاندارد در هر طبقه به طور واضح و قابل فهم نصب بشوند تا افراد بتوانند به راحتی از آن ها استفاده کنند. 

کلید یا شستی های طبقات آسانسور اهمیت فراوانی در ساختمان ها و سیستم های آسانسور دارند. در جدول ذیل به برخی از این موارد اشاره می شود:

 

1دسترسی راحت و سهولت استفاده
2امنیت بیشتر
3کنترل ترافیک استفاده از آسانسور
4عملکرد در شرایط اضطراری
5دسترسی افراد دارای محدودیت

 

شستی های طبقات آسانسور باید این امکان را به کاربران بدهند که بدون اینکه مجبور به صبر در طبقه ای خاص باشند تا زمانی که آسانسور به آن طبقه برسند با احضار آن بدون تأخیر استفاده کنند و از دسترسی های غیرمجاز به سایر طبقات دیگر جلوگیری شود. با این کلید ها ترافیک استفاده از آسانسور مدیریت و موجب کاهش تعداد توقف های آسانسور و کاهش زمان انتظار برای استفاده از آسانسور است. در زمانی که حادثه ای غیرانتظار و اضطراری رخ دهد با استفاده از این کلید ها آسانسور سریعا به آن طبقه حرکت و جان افراد را نجات می دهد. افراد معلول یا افراد مسن که محدودیت حرکت دارند با استفاده از آسانسور به راحتی در طبقات جابجا شوند.

 

اجزا و عملکرد شستی طبقات آسانسور

 

شستی های طبقات آسانسور شامل اجزا مختلفی هستند که به طور کلی به مهم ترین آن ها می پردازیم:

  1. دکمه فشاری: اصلی ترین قسمت در شسستی های طبقات آسانسور هستند که در هر طبقه ساختمان نصب و زمانی که توسط کاربران فشار داده شود آسانسور برای انجام وظیفه خود به حرکت در می آید.

  2. نمایشگر: این قطعه در برخی از شستی های طبقات وجود دارد که طبقه ای که آسانسور در آن ایستاده است و یا در حال حرکت است را نشان می دهد 

  3. نور های اطراف کلید و شستی : در برخی از از شستی ها نورهای پس زمینه ای در اطراف کلید ها وجود دارد که در شب یا محیط های کم نور به کاربران کمک می کنند راحت تر پیدا شوند و قابل رؤیت باشند.

  4. صفحه اصلی: قسمت اصلی شستی های طبقات آسانسور هستند که نمایشگر، دکمه احضار و ... روی آن قرار گرفته است. این صفحه اصلی بسته به نیاز کارفرما به صورت توکار یعنی داخل دیوار و یا روکار بر روی دیوار نصب می گردد. 

طراحی و اجزا کلید ها و شستی های طبقات آسانسور در مکان ها و سیستم های مختلف آن متفاوت است به همین علت ممکن است قطعات دیگری مثل زنگ هشدار، دکمه های اضطراری و یا نمایشگرهای خاص تری نصب گردد. 

در سال های اخیر، آسانسور همچون دیگر وسایل دستخوش تغییر تکنولوژی های جدید و نوآروانه شده است. اثر مستقیم این فناوری ها در بهبود کارایی و کاربرد کلیدهای احضار طبقات شامل :

  1. کلیدهای لمسی: کلیدهای تاچ یا صفحه های لمسی به جای دکمه های سنتی استفاده می شوند. این فناوری به شما این امکان را می دهد که با لمس یک ناحیه خاص روی شستی طبقه، آسانسور را فرا بخوانید. این کلید ها با ظاهری زیبا و شیک تر امروزه مخاطبان فراوانی دارند.

  2. فناوری RFID: کلیدهای مبتنی بر فناوری تشخیص توده یا فرکانس رادیویی این امکان را به کاربران می دهد که با حمل یک تگ یا کارت هوشمند که اطلاعات شناسایی را دارند آسانسور احضار می شود. در واقع این فناوری قابلیت برنامه ریزی و مدیریت دسترسی را بهبود و امنیت بیشتری را فراهم می کند.

  3. سیستم های بی سیم: این سیستم ها به صورت فناورهای ارتباطی مثل بلوتوث یا وای فای هستند که ارتباط بین کلید احضار و سیستم کنترل آسانسور را مدیریت می کنند. اهمیت استفاده از این سیستم ها انعطاف بیشتری را در مکان نصب پنل های شستی طبقات فراهم می کنند.

  4. سنسورهای حرکت و تشخیص حضور: همان طور که از اسم آن ها مشخص است این سنسورها به محض تشخیص حرکت افراد در حیطه مشخص شده به صورت خودکار آسانسور را به طبقه هدایت می کنند. در این سیستم ها نیازی به لمس کلید یا فشار دکمه ای نیست و احضار آسانسور به صورت خودکار انجام می گردد.

 

شستی طبقات آسانسور

 

شرکت اوج لیفت با ارائه به روز ترین پنل ها و شستی ها کابین و طبقات آسانسور مطابق با نیاز کارفرمایان عزیز آماده همکاری می باشد، با کارشناسان اوج لیفت در تماس باشید. 

 

شستی طبقات آسانسور

 

نصب، سرویس و نگهداری شستی های طبقات آسانسور

 

نصب شستی های طبقات یک فرآیند مهم است که باید مطابق با استانداردها توسط افراد متخصص و مجرب انجام گردد. در ذیل به مراحل کلی نصب آن ها خواهیم پرداخت:

  • بررسی مکان درست: پس از مشخص شدن مکان نصب آسانسور و نصب کابین و تجهیزات لازم باید مکان مناسب برای نصب شستی طبقات تعیین گردد. این مکان باید قابل دسترس و قابل رؤیت برای استفاده کنندگان باشد که معمولا در نزدیکی درب آسانسور یا در مقابل آن قرار می گیرد.

  • آماده سازی: پس از تعیین مکان نصب؛ سیم کشی و آماده سازی لازم برای اتصال کلید های احضار به سیستم کنترل انجام می گردد که باید مطابق با استانداردها و ایمنی لازم باشد.

  • جایگزاری پنل: پس از تعیین مکان نصب، آماده سازی و سیم کشی حالا نوبت به نصب پنل شستی طبقات آسانسور می گردد.

  • تست و بررسی: پس از انجام موارد بالا در نهایت نوبت به بازرسی و تست انجام درست آن است تا اطمینان حاصل شود که به درستی عمل می کند و آسانسور به طبقه مورد نظر هدایت می شود.

همان طور که هر وسیله ای دستخوش تغییرات و فرسودگی می گردد آسانسور و اجزای آن به علت استفاده های مکرر نیاز به سرویس و نگهداری دارند تا به درستی عمل کنند و وظایف خود را انجام دهند.

زمانی که شما پس از مشاوره با شرکت های معتبر و باتجربه نوع آسانسور و سیستم مورد نظر را انتخاب کردید و قرارداد خرید و نصب به درستی انجام و آسانسور به بهره برداری و اخذ گواهی استاندارد رسیده است، قرارداد سرویس ونگهداری باید به صورت دوره ای در بازه های زمانی منظم توسط سرویسکاران انجام گردد. در برخی موارد قبل از هرگونه ایراد یا حادثه ای در این سرویس های منظم عیوب تشخیص و رفع می گردد و در برخی موارد دیگر زمانی که اجزاء یا قسمتی دچار عیب گردد با مراجعه سرویسکار این عیب رفع و یا قطعه تعویض می گردد. سرویس و نگهداری بسیار مهم و حیاتی است شما باید به صورت سالانه قراردادی با شرکت های معتبر داشته باشید تا این امر انجام گردد.

شستی های طبقات آسانسور در طول این بازرسی ها بررسی و بازبینی می شوند تا به درستی عمل کنند و اگر نیاز به تمیزکاری از گرد و غبار، رطوبت و کثیفی داشته باشند انجام می شود. به علت استفاده مکرر از شستی های طبقات دچار شکستی یا خرابی می شوند که باید تعویض یا تعمیر گردند. 

شرکت اوج لیفت با مجوز رسمی از سازمان صنعت و معدن و بخش فعال سرویس و نگهداری به صورت شبانه روزی اوج سرویس آماده همکاری با ارگان های دولتی و سازمان های خصوصی و مالکین و کارفرمایان عزیز است. جهت کسب اطلاعات در زمینه سرویس و نگهداری و هزینه های آن با کارشناسان ما در تماس باشید.

 

نتیجه گیری

 

شستی های طبقات آسانسور یا کلیدهای احضار طبقات یکی از اجزای مهم آسانسور و نقش مهمی در عملکرد صحیح آن دارند. این قطعه که آسانسور را به طبقه ای که فرخوانده شده هدایت می کند بر اساس نیاز و بودجه کارفرما از مدل های قدیمی تر به صورت دکمه های فشاری و مدل های امروزی به صورت دکمه های لمسی در دسترس است. به دلیل نقش مهم خود نصب و سرویس نگهداری آن بسیار اهمیت دارد. 

 

مطالعه مقالات بیشتر

 

طراحی آسانسور

ضرورت سرویس  و نگهداری آسانسور

تاریخچه آسانسور

فضای نصب آسانسور

کدینگ آسانسور چیست؟

همه چیز در مورد آسانسور

 

 

عکس های بیشتر

تفاوت گاورنر و پاراشوت

آسانسورهای مربوط به این قطعه

750kg 30 1.6
آسانسور روملس 10 نفره

ظرفیت آسانسور 10 نفره معادل وزن 750کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 750 کیلوگرم می‌باشد

975kg 30 1.6
آسانسور روملس 13 نفره

ظرفیت آسانسور 13 نفره معادل وزن 975 کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 975 کیلوگرم می‌باشد.

1200kg 30 1.6
آسانسور روملس 16 نفره

ظرفیت آسانسور 16 نفره معادل وزن 1200 کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 1200کیلوگرم می‌باشد.

450kg 30 1.6
آسانسور روملس 6 نفره

ظرفیت آسانسور 6 نفره معادل وزن 450 کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 450 کیلوگرم می‌باشد.

600kg 30 1.6
آسانسور روملس 8 نفره

ظرفیت آسانسور 8 نفره معادل وزن 600 کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 600 کیلوگرم می‌باشد.

975kg 30 1.6
آسانسور گیربکس 13 نفره

ظرفیت آسانسور 13 نفره معادل وزن 975 کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 975 کیلوگرم می‌باشد.

750kg 30 1.6
آسانسور گیربکس 10 نفره

ظرفیت آسانسور 10 نفره معادل وزن 750 کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 750 کیلوگرم می‌باشد.

450kg 30 1.6
آسانسور گیربکس 6 نفره

ظرفیت آسانسور 6 نفره معادل وزن 450 کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 450 کیلوگرم می‌باشد.

600kg 30 1.6
آسانسور گیربکس 8 نفره

ظرفیت آسانسور 8 نفره معادل وزن 600کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 600 کیلوگرم می‌باشد

750kg 30 1.6
آسانسور گیرلس 10 نفره

ظرفیت آسانسور 10 نفره معادل وزن 750 کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 750 کیلوگرم می‌باشد.

975kg 30 1.6
آسانسور گیرلس 13 نفره

ظرفیت آسانسور 13 نفره معادل وزن 975 کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 975 کیلوگرم می‌باشد.

1200kg 30 1.6
آسانسور گیرلس 16 نفره

ظرفیت آسانسور 16 نفره معادل وزن 1200کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 1200کیلوگرم می‌باشد.

450kg 30 1.6
آسانسور گیرلس 6 نفره

ظرفیت آسانسور 6 نفره معادل وزن 450 کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 450 کیلوگرم می‌باشد.

600kg 30 1.6
آسانسور گیرلس 8 نفره

ظرفیت آسانسور 8 نفره معادل وزن 600 کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 600 کیلوگرم می‌باشد.

750kg 30 1.6
آسانسور هیدرولیک 10 نفره

آسانسور هیدرولیک 10 نفره در واقع دارای کابین 10 نفره است و می‌تواند وزن مفید حداکثر 750 کیلوگرم را جابجا کند

450kg 30 1.6
آسانسور هیدرولیک 6 نفره

آسانسور هیدرولیک 6 نفره در واقع دارای کابین 6 نفره است و می‌تواند وزن مفید حداکثر 450 کیلوگرم را جابجا کند

600kg 30 1.6
آسانسور هیدرولیک 8 نفره

آسانسور هیدرولیک 8 نفره در واقع دارای کابین 8 نفره است و می‌تواند وزن مفید حداکثر 600 کیلوگرم را جابجا کند

امتیاز دهید
30 رای (15 از 5)

سوالات متداول

برای خصوصی سازی استفاده از آسانسور راه حلی وجود دارد؟

بله, استفاده از فناوری RFID و کارت های هوشمند می توان دسترسی به آسانسور را خصوصی سازی کرد.

مراحل نصب شستی های طبقه آسانسور به چه صورت است؟

ابتدا جای مناسب انتخاب و پس از آن سیم کشی ها و آماده سازی انجام و سپس پنل در جای خودر قرار گرفته و در نهایت تست و بازرسی می شود تا به درستی عمل کند.

اثر تکنولوژی در گذر زمان بر روی شستی های طبقه آسانسور چگونه است؟

از ابتدایی ترین طرح ها شستی های فشاری بدون صفحه نمایش، شستی های فشاری با صفحه نمایش، شستی های لمسی بدون کلید فشاری و ... اثر تکنولوژی بوده است که همچنان این روند ادامه دارد.