آهن آلات آسانسور

برای نصب و راه اندازی آسانسور نیاز به آهن آلات آسانسور و آهن کشی آسانسور غیر قابل اجتناب است. بنابراین مهندسان برای نصب آسانسور استراکچر یا شاسی کشی آسانسور را با قطعات آهنی انجام می‌دهند. بدین معنی که سازه‌های مقدماتی ایجاد می‌شود که برای نصب و راه اندازی آسانسور ضروری است. کیفیت بالای آهن کشی به کاهش لرزش‌های آسانسور کمک می‌کند. آهن آلات آسانسور از ستون‌ها، تیرآهن و ناودان تشکیل شده است. در این مقاله درباره آهن کشی آسانسور، قطعات مورد استفاده و نحوه محاسبه آهن آلاتی که در این روند استفاده می‌شود، صحبت می‌کنیم. 

ستون‌ها و کلاف‌ها

قطعاتی عمودی هستند که در چهار طرف چاه آسانسور قرار می‌گیرند و با استفاده از نبشی‌های سایز مناسب نصب می‌شوند. کلاف‌های آسانسور در واقع برای اتصال ستون‌ها به یکدیگر در چاه آسانسور قرار می‌گیرند. به این کار نبشی کشی آسانسور می‌گویند و یکی از حیاتی ترین مسایل در فرآیند راه اندازی آسانسور است. 
برای انجام این کار، ابتدا باید نقشه آهن کشی توسط مهندسان طراحی شود و پس از شاقول ریزی و تعیین محل قرار گیری پلیت‌ها، خط تراز را تعیین کنند و کلاف بندی را انجام دهند. 


تیر آهن آسانسور

تیر آهن یک مقطع فولادی مهم است که در سازه آسانسور مورد استفاده قرار می‌گیرد. تعیین تعداد تیرآهن‌های لازم به دفعات حرکت و توقف آسانسور، ظرفیت آسانسور، تعداد آسانسورهای پروژه و ابعاد کابین مربوط می‌شود. 


ناودانی آسانسور

قطعه آهنی دیگر که در مرحله آهن کشی استفاده می‌شود، ناودانی است که منطبق با ابعاد چاه و ظرفیت آسانسور انتخاب می‌شود. دقت کنید که انتخاب ناودانی آسانسور بر اساس صلاحدید پیمانکار پروژه انجام می‌شود.

البته برای کارکرد آسانسور و حرکت کابین در طبقات، به کلاف، ریل و نبشی هم نیاز است تا ریل آسانسور در محل مناسب خود قرار بگیرد و مانع انتقال لرزش‌های حرکت به کابین آسانسور شود.

 

آهن کشی آسانسور در ساختمان‌هایی با اسکلت بتنی و فلزی

آهن کشی آسانسور در ساختمان‌هایی که اسکلت بتنی و یا  فلزی دارند متفاوت است. بدین ترتیب که آهن کشی در ساختمان‌های فلزی به دلیل امکان استفاده از ستون‌ها و کلاف بندی طبقات (در صورتی که ستون ساختمان در گوشه چاه آسانسور قرار بگیرد) ساده تر و کم هزینه تر است. در غیر این صورت، در ساختمان‌هایی که اسکلت بتنی دارند، برای نبشی کشی آسانسور به استفاده از صفحه یا پلیت فلزی است. 


نکاتی که باید در شاسی کشی آسانسور توجه کنیم

در اجرای شاسی کشی آسانسور باید به نکات زیادی توجه کرد که در اینجا به مهم ترین موارد آن اشاره می‌کنیم:

  •  استفاده از ضدزنگ پس از نصب آهن آلات ضروری است و از خسارت‌های بعدی جلوگیری می‌کند. 

  • اگر دال بتنی به اندازه کافی محکم سازی و مسلح نشود، باید در زمان اجرای مکانیک سانسور، بار استاتیکی را روی کلاف آهن اعمال کنیم تا هیچ وزنی به دال بتنی تحمیل نشود. 

  • برای حفظ امنیت جانی کارگران و  منافع مالی پروژه حتما باید داربست نصب کرد. 

  • در ساختمان‌هایی که تردد وتعداد توقف آسانسور زیاد است، بهتر است به جای چهار ستون از شش ستون استفاده شود. این موضوع تا حد زیادی به نظر کارفرما و متخصص نصب آسانسور بستگی دارد.


نحوه محاسبه آهن آلاتی که در آسانسور استفاده می‌شود:


به طور ساده و مختصر، برای محاسبه وزن آهن آلاتی که در شاسی کشی آسانسور مصرف شده است، باید مقادیر مربوط به ارتفاع کل ساختمان، ارتفاع طبقات و فضای بالای آن را داشته باشیم. حالا برای محاسبه آهن آلات این مقدار بدست آمده را در عددد چهار ضرب کنید تا وزن مواد اولیه به کار رفته در روند آهن کشی بدست بیاید. 
از آنجایی که اسکلت آسانسور به اندازه ارتفاع کل سازه چهار ستون دارد، بنابراین ارتفاع سازه را در چهار ضرب می‌کنیم. اما اگر پروژه موردنظر بیش از 10 طبقه باشد، باید ارتفاع سازه را در شش ضرب کنیم. دلیل این کار هم این است که در چنین ساختمان‌هایی 6 ستون استفاده می‌شود.

قیمت اجرای آهن کشی آسانسور


عوامل متعددی در تعیین قیمت اجرای آهن کشی آسانسور دخیل هستند، بنابراین نمی‌توان هزینه مشخصی را برای این کار اعلام کرد. افراد متخصص و شرکت‌های فعال در زمینه آسانسور با توجه به تعداد طبقات ساختمان، نوع اسکلت ساختمان، قیمت روز آهن آلات، نحوه جوشکاری، ارتفاع چاه و دستمزدهای کارگری هزینه این کار را می‌سنجند. تعیین هزینه اجرای آهن کشی آسانسور تنها پس از بازدید افراد متخصص از پروژه و بررسی نیازمندی‌های آن امکان پذیر است. 


برای این کار، پیشنهاد می‌شود با تماس با کارشناسان متخصص و با سابقه اوج لیفت از مشاوره رایگان آسانسور برخوردار شوید. این کارشناسان ضمن بازدید از پروژه و استعلام هزینه‌ها، خدمات نصب و تجهیز انواع آسانسور و پله برقی را برای مشتریان عزیز در سراسر کشور و در کشورهای مجاور اجرا می‌کند و خدمات گارانتی قطعات اصلی و سرویس و نگهداری آن را فراهم می‌کنند.

تفاوت گاورنر و پاراشوت

آسانسورهای مربوط به این قطعه

750kg 30 1.6
آسانسور روملس 10 نفره

ظرفیت آسانسور 10 نفره معادل وزن 750کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 750 کیلوگرم می‌باشد

750kg 30 1.6
آسانسور گیرلس 10 نفره

ظرفیت آسانسور 10 نفره معادل وزن 750 کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 750 کیلوگرم می‌باشد.

750kg 30 1.6
آسانسور هیدرولیک 10 نفره

آسانسور هیدرولیک 10 نفره در واقع دارای کابین 10 نفره است و می‌تواند وزن مفید حداکثر 750 کیلوگرم را جابجا کند

750kg 30 1.6
آسانسور گیربکس 10 نفره

ظرفیت آسانسور 10 نفره معادل وزن 750 کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 750 کیلوگرم می‌باشد.

امتیاز دهید
4 رای (9 از 5)

سوالات متداول

مهم ترین تفاوت نبشی کشی آسانسور در ساختمان های بتنی و فلزی چیست؟

در ساختمان هایی که اسکلت بتنی دارند، برای نبشی کشی آسانسور به استفاده از صفحه یا پلیت فلزی است ولی در ساختمان هایی با اسکلت فلزی نیازی به این کار نیست.

هزینه آهن کشی آسانسور چطور تعیین می شود؟

با توجه به تعداد طبقات ساختمان، نوع اسکلت ساختمان، قیمت روز آهن آلات، نحوه جوشکاری، ارتفاع چاه و دستمزدهای کارگری هزینه این کار را می سنجند.

چه مقاطع فولادی در آسانسور استفاده می شود؟

تیرآهن،ناودانی و ستون از مهم ترین مقطع های فولادی مورد استفاده در آسانسور هستند.