سیستم آسانسور کششی که در آن از موتور بدون گیربکس استفاده میگردد آسانسور گیرلس گفته میشود. این آسانسور در لاتین با نام gearlessیعنی بدون جعبه دنده (گیرلس) نام دارد. مکانسیم گیرلس به صورتی است که نیروی محرکه مستقیما از موتور به قرقره کشش منتقل میگردد. امروزه این نوع موتور بهترین انتخاب در برای شرایط ترافیکی با کارآیی بالاست.
همانند سایر انواع آسانسورها، آسانسورهای گیرلس هم در ظرفیتهای متعدد با مشخصات فنی متمایز ساخته و استفاده میشود که در اینجا به بررسی مشخصات آسانسور گیرلس 10 نفره میپردازیم.
آسانسورهای گیرلس 10 نفره دارای قطعاتی هستند که وجود آنها برای عملکرد صحیح آسانسور حیاتی هستند. برای نصب آسانسور گیرلس 10 نفره باید از قطعات با مشخصات خاصی استفاده کرد. برخی از این قطعات مهم آسانسورهای گیرلس را با هم بررسی میکنیم:
موتور آسانسورهای گیرلس یکی از اصلی ترین تجهیزات در سیستم آسانسوری گیرلس با ظرفیتهای متنوع هستند. موتورهای گیرلس مجهز به چرخی هستند که به صورت مستقیم به موتور متصل میشود و به دلیل عمر طولانی تر، دارا بودن وزنه تعادل، مصرف انرژی کمتر، عدم نیاز به روغن کاری، وزن سبک و عدم نیاز به موتورخانه بسیار محبوب هستند. از موتور گیرلس بیشتر در آسانسورهایی با سرعت بالاتر از 2.5 متر بر ثانیه استفاده میشود. البته که موتورهای گیرلس در ساختمانهایی با ارتفاع زیاد استفاده میشود چرا که موتورهای گیربکس موتورها سرعت جابجایی پایینی دارند و برای سازههایی با ارتفاع بالا مناسب نیستند.
این موتورها به دلیل عدم استفاده از دندهها، عملکرد بیصدا تری دارند اما مقدار نویز موتور در مدلها و برندهای مختلف متفاوت است. این موتورها از لحاظ سرعت نیز بین ۱ تا ۴ متر بر ثانیه است که وابسته به برند و مدل موتور این میزان متغییر است.
موتورهای گیرلس دارای اجزای متنوعی از جمله شفت، یاتاقان، روتور و مگنت، محافظ خروج سیم بکسل، براکت، ورقه استاتور به همراه سیم پیچی، جعبه ترمینال بدنه موتور، فلکه کششی و سایر موارد هستند.
علاوه بر این، از این موتورها در سیستمهای آسانسوری روملس یا MRL نیز استفاده میشود.
انتخاب موتور آسانسور گیرلس 10 نفره را به عهده کارشناس آسانسور بگذارید. به صورت کلی برای آسانسورهای گیرلس 10 نفره از موتور با توان 6 تا 9.6 کیلووات، با مشخصات زیر استفاده میشود:
توان 6 کیلووات | سرعت 1 متر بر ثانیه |
توان 9.6 کیلووات | سرعت 1.6 متر بر ثانیه |
برندهای موتور گیرلس آسانسور 10 نفره که در حال حاضر در بازار موجود و قابل تامین هستند عبارت است از :
زیلابگ آلمان
موتور Kone
ویتور چین
متروپلاست ترکیه
موتودرایو چین
مونودرایو چین
مونتاناری ایتالیا
ساسی ایتالیا
سیکور ایتالیا
سیتور چین
بلولایت چین
با توجه به وزن و ابعاد کم، قابلیت نصب درون چاه آسانسور، عدم نیاز به سیستم کولینگ، قابلیت کنترل توسط تابلو فرمان و قیمت پایین تر نسبت به نوع دیسکی آن بیشتر مورد استفاده هستند.
این موتورها به دلیل بیشتر بودن تعداد قطبها و بزرگ تر بودن قطر فلکه کشش ( نسبت به نمونه بشکه ای) از سرعت زاویه ای موتور میکاهد و حرکت نرم تری ارائه میدهد.
ریل آسانسور 10 نفره اجزای فلزی هستند که مقطعT شکل دارند و برای هدایت کابین یا وزنه تعادل از آن استفاده میشود. از آنجایی که ریل آسانسور نقشی در امنیت و عملکرد کلی آسانسور دارد بنابراین، باید از جنس فلز محکم یا فولاد ساخته شود.
ریلهای آسانسور در انواع T5، T9، T16، T27وجود دارند. ارتفاع ساختمان، ظرفیت آسانسور و تعداد توقفهای آن و سرعت آسانسور بر انتخاب نوع ریل تاثیر میگذارند.
برای حرکت نرم تر و بهتر آسانسور گیرلس 10 نفره با تعداد توقف 4 الی 8 طبقه بهتر است که از ریل آسانسور T9-T16 استفاده شود. برای قاب وزنه از ریل تی9 و برای حرکت کابین از ریل تی16 در آسانسور گیرلس 10 نفره استفاده میشود.
همچنین پیشنهاد می شود در آسانسور گیرلس با سرعت 1.6 متر برثانیه با تعداد 9 طبقه( به بالا) بهتر است برای کابین آسانسور ریل با سطح مقطع T89 یا T90 استفاده کنیم.
دربهای آسانسور 10 نفره به جهت افزایش ایمنی و سفر راحت کاربران مورد استفاده قرار میگیرد و از سقوط احتمالی مسافر به درون چاه آسانسور جلوگیری میکند.
دربهای آسانسور از جهت نوع استفاده (درب طبقه و کابین)، جهت باز شدن و جنس در دسته بندیهای متنوعی قرار میگیرند که به تفصیل در مقاله "معرفی انواع درب آسانسور" شرح داده ایم.
برای نصب و طراحی درب آسانسور از افراد متخصص و باتجربه کمک گرفت. در غیر این صورت، خرابیهای زیادی پیش میآید و خسارتهای جانی و مالی فراوانی برای مسافران آن بوجود میآید.
اندازه چاله برای انتخاب درب کابین آسانسور 10 نفره گیرلس بسیار اهمیت دارد. برای نصب درب آسانسور گیرلس 10 نفره باید ابعاد چاه زیر را در نظر داشت:
ابعاد چاه آسانسور برای درب آسانسور گیرلس 10 نفره | |
درب تلسکوپی با بازشو عرض 80 cm | (200*170) |
درب سانترال با بازشو عرض 80 cm | (170*210) |
بعد از نصب چهارچوب دربها میتوان ابعاد دربها را مشخص کرد
در آسانسورهای گیرلس تکانها و حرکات ناگهانی کابین آسانسور به حداقل میرسد چرا که بر خلاف سیستمهای آسانسوری گیربکس نیازی به تعویض دنده توسط جعبه دنده نیست.
کابین آسانسور به طور کلی دارای اجزای زیر است:
درب کابین
سقف
دیوارهها
کف
دکمههای کنترلی
و سایر المانهای زیبایی
این موارد میتواند با توجه به الزامات کارفرما و ظرفیت آن متغییر باشد.
برای اجرای یک کابین آسانسور 10 نفره چاله آسانسور حداقل دارای عرض180 و عمق 200 باشد. این مقادیر بر اساس ابعاد کابین و نیازهای ساختمان مشخص میشود. همچنین برای نصب مکانیزمهای موردنیاز از جمله موتور گیرلس و سیستم کنترل در چاله باید ارتفاع مناسبی (بین 250 تا 350 سانتیمتر) در نظر گرفت.
یک کابین آسانسور 10 نفره میتواند تا 750 کیلوگرم مسافر و بار را جابجا کند و در حداقل مساحت 1.73 متر مربع و حداکثر مساحت 2 متر مربع ساخته میشود.
کابینهای آسانسور بر اساس جنس، نوع درب، و نوع کاربری طبقه بندی میشوند که به تفصیل در مقاله "کابین آسانسور" شرح داده ایم.
قیمت آسانسور با توجه به عوامل و فاکتورهای زیر تعیین میشود:
کیفیت و برند قطعات استفاده شده
نوع آسانسور
ارتفاع ساختمان
تعداد توقف
ظرفیت بار
نوع ساختمان
الزامات خاص پروژه
نوسانات بازار ارز
برند قطعات آسانسور
هنگام استعلام قیمت برای پروژه آسانسوری خود حتما با یک شرکت آسانسور متخصص و معتبر در تماس باشید.
قیمت آسانسور گیرلس 10 نفره از 400 میلیون تومان شروع میشود و با توجه به فاکتورهای گفته شده در بالا، این رقم ممکن است متغییر باشد. بنابراین، برای استعلام قیمت آسانسور گیرلس 10 نفره بهتر است با کارشناسان فروش اوج لیفت تماس بگیرید.
شرکت اوج لیفت امکان سفارش و نصب آسانسور گیرلس 10 نفره برای همه کارفرمایان و مالکان ساختمانها را دارد. این شرکت با سالها تجربه در زمینه نصب انواع آسانسورهای مسافربری در انواع ساختمانهای تجاری، اداری و مسکونی همچنین آسانسورهای هوم لیفت، باربری، خودروبر و بیمارستانی، مفتخر است که ضمن مشاوره در انواع پروژههای آسانسور و پله برقی و سرویس و نگهداری آنها، خدمات مشاوره، نصب و راه اندازی ارائه دهد.
جهت مشاوره و خرید انواع آسانسورهای گیرلس با کارشناسان فروش ما در اوج لیفت تماس بگیرید.
مشخصات
حداکثر ظرفیت | 750kg |
---|---|
حداکثر ارتفاع | 30 |
حداکثر سرعت | 1.6 |
موتورخانه | پشت بام دارد |
نوع درب | تلسکوپی، سانترال |
ابعاد چاله آسانسور | درب تلسکوپی(170*200) و درب سانترال (210*170) |
حداکثر مساحت کابین | 2.00 m² |
ارتفاع چاهک | 150 سانتی متر |
ارتفاع بالاسری | 3/9 |
قطعات بکار رفته در این آسانسور
قطعات اصلی آسانسور گیرلس شامل موتور گیرلس، تابلو فرمان، سیستم ترمز ایمنی و گاورنر با عملکرد 2 جهته میباشد.
شستی های کابین آسانسور وظیفه ارتباط کاربرین با آسانسور و احضار آن را دارند که ارتباط را به تابلو فرمان انتقال می دهند.
موتور گیرلس فاقد جعبه دنده یا گیربکس هستند و حرکت بسیار نرم را فراهم می کنند. کمترین میزان زیان به محیط زیست را در سیستم گیرلس داریم .
اگر مراحل نصب آسانسور طبق استاندارد و به صورت حرفه ای انجام نشود، خطرات زیادی برای کاربران ساختمان در آینده نزدیک خواهد داشت.
سربکسل آسانسور یکی از قطعات ریز اما مهم آسانسور است و نقش مهمی در عملکرد صحیح آسانسور دارد و باید در نصب آن دقت کرد.
درب کابین یکی از اجزای مهم آسانسور است که به جهت ایمنی مسافران و جلوگیری از سقوط افراد در چاه نصب می شود. درب کابین دارای انواع متنوعی است.
گاورنر آسانسور قطعه ای است که مانع برخورد کابین با چاه در هنگام افزایش سرعت یا سقوط آسانسور میشود. وجود این قطعه در بهبود ایمنی آسانسور بسیار ضروری و کاربردی است.
جعبه سه فاز آسانسور وظیفه تامین برق کل قطعات آسانسور در موتورخانه و تجهیزات داخلی کابین را به عهده دارد. سه فاز بودن این تابلو جهت ایمنی بیشتر آسانسور است.
فتوسل یا چشم الکترونیکی همان سنسوری است که ورود مانعهایی مثل اجسام و انسانها به محدوده درب آسانسور را تشخیص داده و دستور بسته نشدن درب را میدهد.
وجود اورلود آسانسور برای هر آسانسوری الزامی است و بدون نصب آن، هیچ دستگاهی مجوز استفاده و بهره برداری دریافت نخواهد کرد.
جعبه رویزیون آسانسور که بر روی کابین آسانسور وصل میشود واسطه ای بین بین تابلو فرمان آسانسور و تجهیزات الکتریکی موجود در کابین است.
برای نصب و راه اندازی آسانسور نیاز به آهن آلات آسانسور و آهن کشی آسانسور غیر قابل اجتناب است. کیفیت بالای آهن کشی به کاهش لرزشهای آسانسور کمک میکند.
ضربه گیر آسانسور بخشی از سیستم ترمز ایمنی است که انواع متفاوتی دارد و از ضربه و لرزش ها جلوگیری می کند.
فلکه موتور آسانسور در بالاترین قسمت ساختمان یا شافت آسانسور نصب می شود و اصلی ترین قسمت موتور است.
موتورهای گیرلس در آسانسورها و پله برقی ها عموما با سرعت و قدرت بالا به عبارتی موتور بدون دندانه یک موتور الکتریکی است که نیاز به گیربکس برای انتقال نیرو ندارد.عمل می کنند، همچنین صدا و لرزش کمتری دارند.
سیستم فشار مثبت آسانسور با بهره گیری از فن فشار مثبت، یکی از روش های موثر در کنترل دود، هنگام آتش سوزی است که در این مقاله به آن پرداخته شده است.
تابلون فرمان آریان بزرگترین تولید کنند تابلو فرمان میکروسسوری در ایران است که محصولاتی گوناگون و مدرن برای آسانسورها وارد بازار می کند.
در ابتدا بهتر است قبل از پرداختن به موضوع موتور آسانسور نگاهی به مفهوم واژه آسانسور داشته باشیم، آسانسور چیست؟ به سیستم حمل و نقل افراد در بین طبقات و ساختمان های مرتفع آسانسور گفته می شود. موتورهای آسانسور امروزی، با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته و قابلیتهای هوشمند، حرکتی صاف و بیصدا را ارائه میدهند، ایمنی و عملکرد آسانسور را بهبود میبخشند.
سوالات متداول
برای آسانسورگیرلس 10 نفره از چه نوع ریلی استفاده میشود؟
برای قاب وزنه از ریل تی9 و برای حرکت کابین از ریل تی16 در آسانسور گیرلس 10 نفره استفاده میشود.
حداقل و حداکثر مساحت کابین در آسانسور گیرلس 10 نفره چقدر است؟
حداقل مساحت کابین در آسانسورهای 10 نفره 1.73 متر مربع و حداکثر مساحت 2 متر مربع است.
موتورهای گیرلس مورد استفاده در آسانسورهای گیرلس 10 نفره در چه بازه توان حرکتی قرار میگیرند؟
در آسانسورهای گیرلس 10 نفره از موتور با توان 6 تا 9.6 کیلووات استفاده میشود.