سازه آسانسور

سازه آسانسور در فرآیند نصب آسانسور به سازه اصلی متصل می‌شود. این سازه با توجه به ظرفیت آسانسور تعداد نبشی، ریل، براکت و سایر قطعات مهم را مشخص می‌کند. جدول مهندسی سازه مشخص می‌کند که اتصالت در سازه و ساختمان چطور نصب شود و طبق چه مراحلی پیش برود. اگر مراحل نصب آسانسور طبق استاندارد و به صورت حرفه ای انجام نشود، خطرات زیادی برای کاربران ساختمان در آینده نزدیک خواهد داشت. در این مطلب با بخش‌های سازه آسانسور، مراحل نصب و موارد مربوط به آن بحث می‌کنیم.


اجزای سازه آسانسور 

سازه آسانسور برای عملکرد صحیح آسانسور نصب می‌شود و معمولا شامل بخش‌های زیر می‌شود:


شاسی: 

شاسی یا میله و قاب از مهم ترین اجزای سازه آسانسور است که شامل سیم بکسل، تسمه، ضربه گیر، بالابر و سایر اتصالات مربوطه است. در حقیقت، شاسی به حمل و نقل بار و مسافر کمک می‌کند و تمام اجزا و سیستم‌های آسانسور را شامل می‌شود. این سازه که عمدتا از جنس فولاد ساخته شده است، کابین و سایر سیستم‌های آسانسور را حمل و نگهداری می‌کند. 


کابین: 

شامل دیواره‌ها، سقف، کف و درب‌هاست که باید مقاوم و محکم باشند.


درب‌ها: 

وظیفه درهای آسانسور  و در سازه آسانسور این است که مسافران را به کابین وارد یا خارج کند. این درب‌ها می‌توانند جنبشی( افقی یا عمودی) و یا شیشه ای باشند. باید دقت کرد که درب‌ها با کابین و سیستم کنترل آسانسور هماهنگ باشد


سیستم تعلیق: 

این سیستم کابین و درب‌ها را به زنجیره‌های آسانسور متصل می‌کند و برای حرکت عمودی کابین به طول سازه آسانسور استفاده می‌شود.


سیستم حرکتی: 

سیستم حرکتی سازه شامل موتور، سیستم کنترل، دستگاه‌های ترمز می‌شود و حرکت صعودی و نزولی کابین را تسهیل می‌کند. 


دلایل اهمیت وجود سازه آسانسور 

به عنوان بخش اصلی آسانسور، طراحی و نصب سازه آسانسور اهمیت زیادی در عملکرد و ایمنی این دستگاه ایفا می‌کند. مثلا سیستم سازه ای باید به گونه طراحی و نصب شود که وزن آسانسور و بار مسافران را تحمل کرده و در برابر لرزه‌ها و آتش سوزی‌ها مقاوم باشد. 
سازه آسانسور باید بتواند از عملکرد صحیح آسانسور (یعنی حرکت صاف و پایدار، لرزش و صداهای دستگاه و سایر مشکلات فنی و خرابی‌های مکانیکی) پشتیبانی کند. 
علاوه بر این، طراحی، ساخت و نگهداری صحیح سازه آسانسور باعث کاهش احتمال خرابی و نیاز به تعمیر آسانسور شده و در نتیجه طول  عمر و کارآیی آسانسور را افزایش می‌دهد و تجربه کاربری بهتری را برای افراد فراهم می‌کند. 


طراحی سازه آسانسور

در طراحی سازه آسانسور باید به مسائل زیادی از جمله ایمنی، استحکام، عملکرد و راحتی توجه کرد. از آنجایی که انجام طراحی سازه آسانسور یک کار پیچیده و تخصصی است باید از مهندسان و متخصصان این کار کمک گرفت. با این حال، برخی از مهم ترین مراحل طراحی سازه آسانسور را با  هم مرور می‌کنیم:


تعیین نیازمندی‌های سازه:

اولین و مهم ترین مرحله طراحی سازه است که برای این کار باید به ظرفیت بار، نیازمندی‌های ایمنی، فاکتورهای محیطی و قوانین مربوطه و ابعاد فضایی توجه کرد.


طراحی سازه اصلی: 

در این مرحله باید قاب، شاسی و ستون‌ها را به کمک روش‌های تحلیلی و نرم افزارهای مهندسی، سازه ای و معماری طراحی کرد.


سیستم پشتیبانی:

شامل سیستم تعلیق، ریل، تعادل و سیستم قفل کارتریج است که برای حرکت صحیح و پایدار آسانسور اهیمت دارد. 


سیستم ایمنی: 

سیستم ترمز، سیستم اضطراری، سیستم پیشگیری از سقوط و سیستم اطفاء حریق از جمله سیستم‌های ایمنی ضروری هستند. 


مونتاژ و نصب: 

با توجه به جزئیات فنی و اجرای صحیح طرح باید سازه آسانسور را مونتاژ و نصب کنیم. در این مرحله، قطعات سازه، اتصالات، سیستم‌های الکتریکی و الکترومکانیکی را مونتاژ می‌کنند.


تست و راه اندازی: 

سازه آسانسور را باید بعد از تست عملکرد و اطمینان از عملکرد مناسب ایمنی و سیستم‌های مربوطه راه اندازی کرد. 


نگهداری و سرویس سازه آسانسور:

سازه آسانسور باید در دوره‌های بازرسی و نگهداری بررسی شوند و قطعات ایراددار آن تعویض شده و اشکالات آن رفع شود. 


استانداردها و قوانینی که باید در طراحی و اجرای سازه آسانسور باید رعایت شود:

مهندسان و متخصصان این صنعت در طراحی و اجرای سازه آسانسور به مجموعه ای از استانداردها و قوانین توجه می‌کنند. در اینجا بخشی از این استانداردهای لازم را با هم بررسی می‌کنیم:

  •  استانداردهای ASME A17.1/CSA B44 (برای آسانسورهای هیدرولیک) و استاندارد EN 81-1/2 (برای آسانسورهای برقی) که شامل مشخصات عمومی، طراحی، نصب، نگهداری و آزمون آسانسورها می‌شود.

  • استانداردهای EN 81-20/50 و ASME A17.2/CSA B44.1 که مربوط به مسائل ایمنی آسانسورها مانند سیستم‌های ترمینال اضطراری، سیستم‌های اطفاء حریق و سیستم‌های ترمینال ایمنی .می‌شود

  • استاندارد ASME A17.6/CSA B44.6 برای تعلیق آسانسورها و استاندارد EN 81-71 برای سیستم‌های تعادل 

  • استاندارد EN 13015 مربوط به دستگاه‌های مکانیکی

  • استانداردهای الکتریکی شامل استاندارد EN 60204-1 و استاندارد NFPA 70 (NEC)مربوط به مسائل الکتریکی

  • علاوه بر این توجه به قوانین محلی، استانداردهای ملی، قوانین ساختمانی و قوانین ایمنی کار و ساختمان در طراحی و اجزای سازه آسانسور اهمیت دارد. 


خرید و اجرای انواع سازه آسانسور با کیفیت

انتخاب مشخصات و اجرای سازه آسانسور نیاز به طراحی و محاسبات، نقشه کشی، دانش فنی و تخصص دارد. همچنین استفاده از متریال باکیفیت، آشنایی با قوانین بین المللی و استانداردهای روز دنیا برای انتخاب یک سازه آسانسور باکیفیت لازم و ضرروی است. بنابراین، باید طراحی و اجرای سازه آسانسور توسط یک تیم حرفه ای، قوی، متخصص و با سابقه انجام شود چرا که این کار تاثیر زیادی بر میزان طول عمر دستگاه و کیفیت عملکرد آن دارد. 


اوج لیفت، شرکت تخصصی آسانسور و پله برقی در مشهد، آماده است که به کارفرمایان و مالکان ساختمان‌ها در طراحی بسیار مناسب و استاندارد سازه آسانسور خدمات مشاوره،تجهیز و نصب ارائه دهد. برای خرید و اجرای سازه آسانسور با کیفیت با مشاوران و متخصصان ما در اوج لیفت تماس بگیرید. 
 

آسانسورهای مربوط به این قطعه

450kg 30 1.6
آسانسور گیربکس 6 نفره

ظرفیت آسانسور 6 نفره معادل وزن 450 کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 450 کیلوگرم می‌باشد.

450kg 30 1.6
آسانسور روملس 6 نفره

ظرفیت آسانسور 6 نفره معادل وزن 450 کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 450 کیلوگرم می‌باشد.

450kg 30 1.6
آسانسور هیدرولیک 6 نفره

آسانسور هیدرولیک 6 نفره در واقع دارای کابین 6 نفره است و می‌تواند وزن مفید حداکثر 450 کیلوگرم را جابجا کند

750kg 30 1.6
آسانسور گیرلس 10 نفره

ظرفیت آسانسور 10 نفره معادل وزن 750 کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 750 کیلوگرم می‌باشد.

امتیاز دهید
1 رای (5 از 5)

سوالات متداول

سازه آسانسور شامل چه بخش هایی می شود؟

سیستم تعلیق درب ها کابین ها شاسی سیستم حرکتی

خرید و اجرای سازه آسانسور به چه ملاحظاتی نیاز دارد؟

انتخاب مشخصات و اجرای سازه آسانسور نیاز به طراحی و محاسبات، نقشه کشی، دانش فنی و تخصص دارد. همچنین استفاده از متریال باکیفیت، آشنایی با قوانین بین المللی و استانداردهای روز دنیا برای انتخاب یک سازه آسانسور باکیفیت لازم و ضرروی است.

در طراحی سازه آسانسور باید به چه نکاتی توجه کرد؟

• تعیین نیازمندی‌های سازه • طراحی سازه اصلی • سیستم پشتیبانی • سیستم ایمنی • مونتاژ و نصب • تست و راه اندازی • نگهداری و سرویس سازه آسانسور