آسانسور یکی از اجزای ساختمانها است که همه افراد از هر قشر، گروه سنی و با هر شرایطی سوار آن میشوند، به همین علت افراد هنگام مواجهه با آسانسوری خراب و یا با ظاهر نامناسب، استفاده از پله را ترجیح میدهند. لذا کیفیت، ایمنی و عملکرد 3 رکن اصلی و ضرورت بازسازی آسانسور هستند. از این رو در صورت عدم رضایت از کیفیت و عملکرد آسانسور، اولین و بهترین راه نوسازی آسانسور است. با این حال طبق آمارهای رسمی، نزدیک به 40 درصد از آسانسورهای کشور کهنه و فرسوده هستند.
با نوسازی آسانسور علاوه بر بهبود ظاهر و کیفیت آسانسور، میتوانید هزینههای آسانسور را تا حد زیادی کاهش دهید. نوسازی آسانسور شامل جایگزینی قطعات فرسوده و خرابی است که با استانداردهای ایمنی مطابقت ندارند. با وجود ضرورت بازسازی آسانسور، بسیاری از مالکان ساختمانها فقط به تعویض و یا تعمیر جزئی قطعات میپردازند. در این مقاله قصد داریم شما را با دلایل اهمیت نوسازی آسانسور، مراحل و مزایای آن آشنا کنیم.
نوسازی آسانسور فرآیندی جهت بهبود سیستمهای آسانسور برای افزایش کارایی آنها و مطابقت با پیشرفتهترین تکنولوژیها جهت برآورده کردن نیازهای مشتری است. این فرآیند شامل ارتقا قطعات اصلی یک سیستم آسانسور برای بهبود کارایی، ظاهر، فناوری و سایر جنبههایی است که مستقیماً بر عملکرد آسانسور تأثیر میگذارد. دسترسی به شرایط مذکور، باعث ضرورت بازسازی آسانسور میشوند.
یک آسانسور استاندارد باید 3 ویژگی ایمنی، عملکرد مناسب و کیفیت را به همراه هم داشته باشد. به همین علت در بازرسیهای ادواری آسانسور ان موارد به دقت بررسی میشوند و آسانسورهای فاقد استاندارد رد میشوند. بنابراین تائید آسانسور در بازرسیهای ادواری و تضمین کیفیت، ایمنی و عملکرد دلایل و ضرورت بازسازی آسانسور هستند.
تشخیص زمان درست بازسازی آسانسور در فرایند تعمیر و نگهداری پیشگیرانه آسانسور انجام میشود. تعمیر و نگهداری شامل بررسی، روانکاری، تمیز کردن و تنظیم قطعات به منظور اطمینان از مطابقت عملکرد آنها با استانداردهای آسانسور است.
به نظر شما ضرورت نوسازی آسانسور چیست؟ ارتقاء سیستم آسانسور، افزایش ایمنی و عملکرد بهینه آسانسور 3 علت اصلی و ضرورت بازسازی آسانسور هستند. سایر مزیتها و فواید نوسازی آسانسور عبارتنداز:
صرفه جویی در هزینه
بهره وری انرژی
عملکرد صحیح قطعات
ایمنی
افزایش زیبایی ظاهری
مدرن سازی آسانسور
نقش بازسازی آسانسور در کاهش هزینه تعمیر و نگهداری آسانسور چیست؟ یک ضرورت بازسازی آسانسور، کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری است. نوسازی سیستم آسانسور باعث کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری آن میشود. زیرا قطعات جدید جایگزین قطعات قدیمی میشوند که از نظر ساختار، هزینه و عملکرد بهتر هستند. قطعات آسانسور جدید نسبت به قطعات آسانسور قدیمی طول عمر بالاتری دارند. به همین علت نیاز به تعمیر و نگهداری آسانسور کاهش مییابد. نوسازی آسانسور همچنین باعث کاهش صدا و لرزش آسانسور میشود.
آیا نوسازی آسانسور موجب بهره وری انرژی میشود؟ بله یک ضرورت بازسازی آسانسور، بهره وری انرژی است. این مزیت قطعاً منجر به افزایش راندمان سیستم آسانسور میشود. نوسازی آسانسور معمولاً منجر به مصرف انرژی کمتر، تولید گرمای کمتر و کاهش میزان انرژی مورد نیاز برای خنک نگه داشتن موتورخانه و کابین آسانسور میشود.
با پیشرفت تکنولوژی، ضرورت بازسازی آسانسور نیز اهمیت بیشتری پیدا میکند. فنآوریهای مدرن آسانسور شامل سیستم اعزام مقصد است که میتواند مسافران را بر اساس مقصدشان گروهبندی کند و زمان انتظار را کاهش دهد.
دیگر مزیت و ضرورت بازسازی آسانسور، اطمینان از عملکرد صحیح قطعات است. بنابراین نوسازی آسانسور احتمال خرابی سیستم آسانسور را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد.
نوسازی آسانسور چه تاثیری در افزایش ایمنی مسافران دارد؟ نوسازی آسانسور برای محافظت از مسافران ضروری است. زیرا یکی از الزامات بازسازی آسانسور، رعایت استانداردهای ایمنی است. بنابراین ایمنی مسافران در آسانسورهای بازسازی شده تا حد زیادی تضمین میشود.
همه افراد هنگام ورود به ساختمان معمولا به اولین موردی که توجه میکنند آسانسور آن ساختمان است. بنابراین زیبایی ظاهری یک آسانسور علاوه بر کیفیت آن مهمترین عاملی است که رضایت مسافران را به همراه دارد.
زمانی که تعداد دفعات و هزینههای سرویس، تعمیر و تعویض قطعات آسانسور به صورت غیر طبیعی افزایش مییابند، زمان نوسازی آسانسور فرا رسیده است. بنابراین میتوان گفت دیگر ضرورت بازسازی آسانسور، کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری ناشی از عمر بالای آسانسور است. در جدول زیر میتوانید طول عمر آسانسورهای هیدرولیکی، کششی و روملس را مشاهده کنید. البته این ارقام تقریبی هستند و عمر مفید دقیق آسانسور بر اساس تعداد دفعات استفاده از آن متفاوت است. همچنین تشخیص صحیح زمان نوسازی آسانسور باید توسط تکنسینهای حرفهای آسانسور انجام شود.
نام آسانسور | عمر مفید |
آسانسور هیدرولیکی | 20 الی 25 سال |
آسانسور کششی | 30 سال |
آسانسور روملس | 10 الی 15 سال |
هنگام تصمیم گیری برای بازسازی آسانسور، باید عوامل زیادی در نظر گرفته شوند. به همین علت توصیه میشود نوسازی آسانسور به صورت مرحله به مرحله و توسط افراد متخصص انجام شود. بنابراین داشتن یک برنامه ریزی دقیق، بهترین راه برای کاهش اشتباهات یا هزینههای نوسازی آسانسور است. در ادامه میتوانید با این مراحل آشنا شوید.
نوسازی کف کابین آسانسور
بازسازی کابین
عوض کردن موتور آسانسور
تعمیر و تعویض گیربکس و دیگر تجهیزات موتورخانه
تعمیر و تعویض موتور هیدرولیکی
تعویض سیلندر هیدرولیک
نوسازی سیستم کنترل کننده
عوض کردن پنل شستی آسانسور
نوسازی قطعات الکتریکی و مکانیکی آسانسور
منظور از نوسازی کف، کلیه اقدامات لازم برای بازسازی کف کابین آسانسور است. از جمله این اقدامات میتوان به موارد زیر اشاره کرد. گاها برای نوسازی آسانسور به جوشکاری و برشکاری نیز لازم است.
کفپوش کردن
پر کردن ناهمواریها
صاف کردن کف کابین
نوسازی کابین آسانسور یکی از مراحل مهم بازسازی آسانسور است. این مرحله شامل نوسازی دیوارههای کابین، تعویض دستگیرهها، تعویض لامپ درون کابین، نورپردازی، رنگ آمیزی، آینه و تزئینات کابین آسانسور است. پوششهای مناسب برای دیواره کابین شامل ام دی اف، فرمیکا، استیل و... هستند. بهترین نوع پوشش از نظر زیبایی و ضد خش بودن، ورقهای استیل هستند. البته این ورقها، هزینه بالاتری نسبت به سایر پوششها دارند.
نیرو محرکه اصلی آسانسور موتور آن است، بنابراین طبیعی است که به مرور زمان دچار خرابی و فرسودگی شود. به همین علت تعویض موتور آسانسور یکی از مهمترین مراحل بازسازی آسانسور است که موجب بهبود عملکرد آسانسور میشود.
عملکرد گیربکس آسانسور تاثیر مستقیمی بر عملکرد موتور و کل سیستم آسانسور دارد. بنابراین یکی از مراحل مهم نوسازی آسانسور، تعویض گیربکس فرسوده و خراب است. در غیر این صورت آسانسور با مشکلات زیر روبرو میشود.
اختلال در عملکرد آسانسور
سرعت پایین
بروز خرابی و حوادث آسانسور
در صورتی که آسانسور از نوع هیدرولیکی باشد، تعمیر و یا تعویض موتور آن در صورت خرابی ضروری است. در غیر این صورت شاهد بروز مشکل در آسانسور خواهیم بود. به طور کلی در آسانسور هیدرولیکی باید به تعمیر و یا بازسازی قطعات زیر پرداخت.
موتور
شیر کنترل
پمپ هیدرولیکی
با توجه به محل قرارگیری سیلندر هیدرولیک در زیر زمین، احتمال خرابی، فرسودگی و خوردگی این قطعه بسیار بالاست. خرابی این قطعه بروز حادثه و یا خرابی موتور را به همراه دارد. بنابراین ضروری است که در صورت فرسودگی به سرعت بازسازی و یا تعویض شود.
در گذشته بیشتر سیستمهای کنترل کننده آسانسور از نوع رایانهای بودند که نظارت و کنترل دقیقی بر سیستم آسانسور و عملکرد آن نداشتند. امروزه سیستمهای کنترل کننده رایانهای جایگزین سیستمهای رلهای شدهاند.
پنل شستی آسانسور بیشترین بخشی است که مسافران در آسانسور با آن در ارتباط هستند. بنابراین بازسازی این پنل یکی از اقدامات و مراحل ضروری بازسازی آسانسور است.
در فرایند بازسازی آسانسور کلیه قطعات الکتریکی و مکانیکی آسانسور به صورت جداگانه بررسی میشوند. در صورت تشخیص خرابی هر قطعه توسط تکنسینهای فنی و مجرب آسانسور، باید نسبت به تعویض قطعات اقدام شود. رایجترین قطعاتی که در فرایند نوسازی آسانسور تعویض میشوند عبارتنداز:
تابلو فرمان
ریل آسانسور
سیم بکسلها و...
قیمت و هزینه نوسازی آسانسور با توجه به عواملی که در ادامه ذکر میکنیم متفاوت است. در جدول زیر میتوانید با 7 المان تاثیر گذار بر هزینه بازسازی آسانسور آشنا شوید.
شماره | عامل |
1 | شرکت تولید کننده قطعات |
2 | کیفیت و عملکرد قطعات جدید |
3 | نوع شرکت و تکنسینهای آن |
4 | مدت زمان نوسازی آسانسور |
5 | تجهیزات و امکانات لازم در فرایند نوسازی |
6 | مخارج حمل و نقل پرسنل |
بازسازی آسانسور فرآیندی پرهزینه و زمانبر است. بنابراین بهتر است این کار به روش صحیح انجام شود وگرنه در معرض خطر متحمل شدن هزینههای اضافی خواهید بود. به همین علت شما باید پیش از بازسازی آسانسور به خوبی با اصول و مراحل آن و اقدامات اشتباه در این زمینه آشنا شوید.
یکی از مراحل نوسازی آسانسور، خدمات بازسازی کابین آسانسور است. همانطور که اطلاع دارید کابینهای آسانسور دارای یک وزن و ظرفیت مجاز برای حمل مسافران و کالاها هستند که وزن مسافران و تجهیزات کابین نباید از این مقدار تجاوز کند. بنابراین باید هنگام بازسازی اتاق آسانسور به این موضوع توجه کنید و کابین آسانسور را با تجهیزاتی با وزن متعادل نوسازی کنید. برخی از اقدامات اشتباه در زمینه تزئینات کابین آسانسور و نوسازی شامل موارد زیر است.
سقفهای تزئینی
آینههای بزرگ یا سنگین
کاشی کف بتنی یا مرمری
بنابراین بهتر است از چنین عناصری در بازسازی کابین آسانسور اجتناب کنید.
اگرچه کفپوشهای سنگی برای آسانسور محبوبیت زیادی دارند و یکی از اقدامات ضروری در نوسازی آسانسور هستند؛ اما در واقع یکی از اقدامات اشتباه به مدرن سازی آسانسور به حساب میآیند. علیرغم نقش بسیار مهم کفپوش سنگی در مبحث زیبایی شناسایی کابین آسانسور، نصب این نوع کفپوش به علت وزن بسیار بالا توصیه نمیشود. زیرا نصب کفپوش با وزن بسیار بالا باعث کاهش توانایی آسانسور در حمل بارهای سنگین میشود.
کابین آسانسور از جمله قطعات اصلی هر آسانسوری است که قیمت بسیار بالایی دارد. یک ضرورت نوسازی آسانسور، مدرن سازی کابین آسانسور از نظر ظاهری و کیفیت است. زیرا با توجه به قیمت بسیار بالای ان وسیله، تعویض آن تقریبا سخت و غیر ممکن است.
برخی از افراد بر این باورند که با برداشتن نردههای قدیمی آسانسور، فضای داخلی آسانسور را به حداکثر میرسانند؛ اما این یکی از اقدامات اشتباه در نوسازی آسانسور است. زیرا نردهها نه تنها باعث افزایش ایمنی و راحتی مسافران درون کابین آسانسور میشود، بلکه کابین را برای افراد دارای معلولیت کاربر پسندتر میکند. بنابراین وجود نرده بر روی دیواره کابین آسانسور یک ضرورت بازسازی آسانسور است که اهمیت بالایی دارد.
نردهها ممکن است در طول زمان دچار زنگ زدگی، خوردگی و یا خراش شوند و نیاز به تعویض داشته باشند. لذا تعویض نردهها نیز از جمله اقدمات مهمی است که در فرآیند مدرن سازی آسانسور باید انجام شود.
استخدام یک تیم فاقد صلاحیت برای انجام کار بازسازی آسانسور هرگز درست نیست. بنابراین کارگران ساده ساختمانی و نجارها دارای تخصص لازم و کافی برای بازسازی آسانسور نیستند. طراحان داخلی نیز گزینه مناسبی برای مدرن سازی آسانسور نیستند، به همین دلیل است که شما برای نوسازی آسانسور باید سراغ یک تیم باتجربه در این زمینه بروید.
بازسازی کابین آسانسور زمانبر است و میتواند تا مدتی موجب توقف کابین آسانسور شود. به همین دلیل است که اکثر آسانسورها مستعد تاخیر در بازسازی هستند، حتی اگر دسترسی به آنها یک نیاز فوری و مبرم باشد. بازسازی آسانسور ممکن است از یک روز تا یک هفته طول بکشد. توقف آسانسور برای چنین مدت زمان زیادی میتواند حمل و نقل و جابجایی را برای برخی افراد دشوار کند، به خصوص اگر تنها یک آسانسور در کل ساختمان وجود داشته باشد.
با این حال، وقت گذاشتن برای بازسازی بسیار مهم است و نباید از آن غافل شد، در غیر این صورت وضعیت آسانسور روز به روز بدتر خواهد شد. برای جبران هر گونه مشکلات ناشی از توقف آسانسور، مدیریت ساختمان باید از وجود گزینههای کارآمد مانند پلهها، آسانسور جایگزین یا پله برقی در صورت وجود اطمینان حاصل کند.
اگر هیچ یک از این گزینهها در دسترس نیست یا بالا رفتن از پلهها سخت است، بازسازیها باید در ساعات و روزهایی که اسستفاده از آسانسور کمتر است انجام شود. تعطیلات آخر هفته یا روزهای تعطیل برای آسانسورهای مسکونی ایده آل است، همچنین شب برای آسانسورهای واقع در مراکز خرید عالی است.
جمع بندی
در این مقاله سعی کردیم شما را با ضرورت بازسازی آسانسور، مراحل و مزایای آن آشنا کنیم. مسلما هیچ فردی تمایلی به خرابی آسانسور منزل و یا محل کار خود و در نتیجه حبس در آن ندارد. بنابراین نوسازی آسانسور یک اقدام ضروری است که علاوه بر کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری و مصرف انرژی آسانسور، ارزش ملک شما را نیز افزایش میدهد.
شرکت فنی مهندسی اوج لیفت با بیش از 20 سال سابقه در حوزه طراحی و تولید، نصب و تعمیر و نگهداری آسانسور و پله برقی، با بهره مندی از پرسنلی مجرب و حرفهای بهترین خدمات را به شما ارائه دهد. شما میتوانید از طریق تماس با اوج لیفت، بازسازی آسانسور خود با کمترین هزینه و بالاترین کیفیت را به ما بسپارید.
سوالات متداول
یا افزایش زیبایی ظاهری مزیت و ضرورت بازسازی آسانسور محسوب میشود؟
بله، زیرا همه افراد در زمان ورود به ساختمان با اولین موردی که برخورد می کنند آسانسور است. بنابراین نوسازی و افزایش زیبایی آن ضروری است.
مراحل بازسازی آسانسور چیست؟
تعویض کف کابین آسانسور، عوض کردن و تعمیر کابین آسانسور، جایگزینی لامپ ها، تعویض موتور آسانسور و... از مراحل بازسازی آسانسور هستند.
چه زمانی آسانسور خود را نوسازی کنیم؟
بهترین زمان برای نوسازی آسانسور هنگام افزایش هزینه ها و دفعات خرابی آسانسور و طول عمر آن هاست.