پله برقی چیست؟ در ابتدا بهتر است بدانیم که پله برقی یک وسیله حمل و نقل عمودی است که در ساختمان ها بلند استفاده می شود و شامل یک تعداد پله متحرک است که در طول یک مسیر در حال حرکت هستند. برای محاسبه طول پله برقی روش های تقریبی و نرم افزارهای مهندسی موجود هستند که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت.
محاسبه طول پله برقی یک موضوع فنی است و اگر بخواهیم در این مقاله مختصر صحبت کنیم محاسبه دقیق آن به عامل متعددی بستگی دارد که در جدول ذیل مشخص می کنیم.
ردیف | عوامل محاسبه طول پله برقی |
1 | ارتفاع پله |
2 | عرض پله |
3 | شیب پله |
4 | تعداد پله |
5 | عوامل طراحی |
در واقع اهمیت استفاده از پله برقی ها برای راحتی و کارایی بهتر در جابجایی است که شکل گرفته اند.
پله برقی ها در کدام ساختمان ها استفاده می شوند؟ بیشترین استفاده از پله برقی ها در ساختمان های بلند و مکان های عمومی مثل فروشگاه ها، ایستگاه های مترو، ترمینال ها استفاده می شوند.
عوامل موثر بر طول پله برقی چیست؟ عوامل متفاوتی هستند که در کنار معادله ها در طراحی و محاسبه طول پله برقی ها اثر دارند که در ذیل به مهم ترین آن خواهیم پرداخت.
ارتفاع طبقات: ارتفاع طبقات یکی از معیار های محاسبه است که هر چه ارتفاع بیشتر باشد به پله برقی با طول بیشتر نیاز خواهیم داشت. مجموعه ارتفاع بین هر طبقه در ساختمان که باید اندازه گیری شود و اعداد به درستی باشد. اگر ارتفاع در طبقه ها یکسان باشد این کار بسیار ساده است چرا که این عدد ثابت باید در تعداد طبقات ضرب شود.
به عنوان مثال: اگر ارتفاع سه متر باشد و طبقات 5 عدد محاسبه طول پله برقی برابر است با عدد 15 متر
فضای موجود: فضایی که در ساختمان برای نصب پله برقی در نظر گرفته می شود که همان فضای فیزیکی بین طبقات است که نقش مهمی دارد که در واقع محاسبه طول پله برقی کم یا زیاد شود. با در نظر گرفتن این فضا باعث می شود پله برقی به طور صحیح در جای مناسب خود قرار گیرد. اگر این فضا کوچک و محدود باشد باید اندازه دقیق که شامل ارتفاع، عرض و طول فضا است بررسی شود. این فضا باید برای پله برقی و تجهیزات آن اندازه باشد. اگر فضای لازم را در داخل ساختمان برای نصب نداشتید می توانید پله برقی را در فضای آزاد طراحی و نصب کنید.
نیاز کاربران: یکی از عوامل موثر در محاسبه طول پله برقی نیاز استفاده کنندگان از آن است که شامل:
انتخاب پله برقی مناسب( متناسب با فضا موجود باید پله برقی مناسب و سازگار انتخاب شود)
ایمنی و راحتی( با در نظر گرفتن طول مناسب پله برقی حوادث به وجود نمی آیند و امنیت استفاده کنندگان تأمین می گردد)
استاندارد های مصوبه( محاسبه طول پله برقی به این خاطر است که استاندارد ها و مقررات اجرا گردد)
بهترین استفاده از فضا( برای بیشترین بهره وری از فضا استفاده بهینه کارفرما از محاسبه طول پله برقی استفاده می کند)
هدف اصلی از محاسبه مطابق با نیاز کاربران این است با رعایت ایمنی و استاندارها و بهترین استفاده از فضا به خصوص برای استفاده افراد با محدودیت جسمی باید دقیق مشخص و به اندازه کافی باشد.
سرعت و ظرفیت: سرعت به میزان حرکت طوله پله ها در واحد زمان گفته می شود. در محاسبه طول پله برقی سرعت تأثیر مستقیمی بر طول دارد چرا که اگر سرعت کم باشد باید متناسب با ارتفاع پله های بیشتری استفاده شود و بالعکس اگر سرعت زیاد باشد استفاده کنندگان سریع تر به می رسند، به این خاطر سرعت می تواند نقش به سزایی داشته باشد. ظرفیت به معنای تعداد استفاده کنندگان از پله برقی است یعنی اگر ظرفیت کم باشد به تعداد پله های بیشتری نیاز است و بالعکس اگر ظرفیت بالا بشاد طول آن کم تر خواهد بود. در واقع طول پله برقی باید طوری محاسبه شود که که ظرفیت مورد نیاز تأمین شود. سرعت و ظرفیت رابطه مستقیمی دارند در صورتی که بخواهیم افراد بیشتری با سرعت بالا جابجا کنیم نیاز به به پله برقی با طول بیشتری خواهیم داشت.
برای محاسبه طول دقیق پله برقی از فرمول های دقیق و مهندسی استفاده می شود. معمولا به 3 عامل اصلی ذیل نیاز داریم:
نحوه نام گذاری | عامل محاسبه |
L | طول پلهبرقی |
H | ارتفاع عمودی (فاصله بین طبقات) |
θ | زاویه شیب پلهبرقی |
فرمول صحیح برای محاسبه طول پلهبرقی، فرمولی است که بر اساس قضیه فیثاغورس به دست میآید:
H/sin(θ)=L
برای شیب هایی با زاویه های متفاوت و نیازهای دقیق بهتر است از مهندسین معماری و افراد متخصص در زمینه طراحی پله برقی مشاوره کنید.
ارتفاع پله در واقع ارتفاع عمودی هر پله است و عرض پله فاصله افقی بین دو پله پشت سرهم است. این روش یکی از روش های محاسبه است.
اهمیت پله برقی به چه خاطر است؟ استفاده از پله برقی ها به خاطر سهولت و سرعت حرکت، کاهش تلاش فیزیکی، امنیت بیشتر است اما باز هم حوادث احتمالی را باید برای آن ها لحاظ کرد.
در این مقاله به محاسبه طول پله برقی خواهیم پرداخت، طول پله برقی بسته به نیاز و طراحی ساختمان می تواند متغیر باشد. معمولا در ابعاد استاندارد تولید می شوند و از سه تا شش متر هستند.
در واقع طول دقیق آن بر اساس نیاز ساختمان و کاربران برای جابجایی سریع و راحت مشخص می گردد.
امروزه برای راحتی کاربران و کمک به آن ها نرم افزار های محاسباتی قوی شکل گرفته اند که عبارتند از:
مهم است که در استفاده از نرم افزار های گفته شده برای محاسبه طول پله برقی اطلاعات دقیق وارد شود و با متخصصین اوج لیفت مشورت کنید.
نتیجه گیری
در محاسبه طول پله برقی عواملی شامل سرعت و ظرفیت، نیاز کاربران، فضای موجود، ارتفاع طبقات و استاندارد ها مورد نیاز است. در این بین نرم افزار های مختلفی نیز برای کمک به کارفرمایان تولید شده اند تا طول مناسبی برای پله برقی ها محاسبه و بهترین آن ها انتخاب و نصب گردد، بهتر است قبل از هر اقدامی با مهندسین و متخصصین اوج لیفت در این زمینه مشورت کنید تا نیازها و شرایط شما را بررسی و به بهترین نتیجه برسانیم.
شرکت اوج لیفت با سابقه ای درخشان در طراحی و نصب انواع آسانسور و پله برقی با مجوزهای معتبر و همکاری با برندهای معتبر پله برقی و آسانسور آماده پاسخگویی به شما کارفرمایان می باشد. برای مشاوره رایگان در مورد انتخاب و نصب پله برقی با اوج لیفت تماس بگیرید.
عکس های بیشتر
انواع پله برقی
سوالات متداول
عوامل موثر بر طول پله برقی چیست؟
عوامل متفاوتی هستند که در کنار معادله ها در طراحی و محاسبه طول پله برقی ها اثر دارند که در ادامه به مهم ترین آن خواهیم پرداخت. ارتفاع طبقات،فضای موجود، نیاز کاربران و...
محاسبه طول پله برقی به چه شکل است؟
معمولا به 3 عامل اصلی ذیل نیاز داریم: طول پلهبرقی، ارتفاع عمودی و زاویه شیب پلهبرقی
با چه نرم افزار هایی میتونا طول پله برقی را محاسبه کرد؟
امروزه برای راحتی کاربران و کمک به آن ها نرم افزار های محاسباتی قوی شکل گرفته اند که عبارتند از: Elevateو AutoCAD و Lift Designer و SimScale