معرفی خطرات و معایب پله برقی

بررسی مهم‌ترین خطرات پله برقی، از جمله گیر کردن لباس و کفش، سقوط و حوادث ناشی از استفاده نادرست، همراه با توصیه‌های ایمنی برای جلوگیری از این خطرات.

خطرات پله برقی شامل ناآگاهی از نحوه استفاده صحیح و نگهداری آن‌هاست که می‌تواند منجر به وقوع حوادثی جبران ناپذیر شود.  واقعیت این است که امنیت پله‌برقی‌ها به همان اندازه‌ای که به طراحی و نصب آن‌ها مرتبط است، به نگهداری صحیح و خدمات پس از فروش مناسب نیز بستگی دارد. شرکت اوج لیفت با 22 سال سابقه درخشان در صنعت آسانسور و پله‌برقی، یکی از شرکت‌های پیشرو در ارائه راهکارهای ایمن و باکیفیت در این زمینه است.

حوادث پله برقی

حوادث پله‌برقی، اغلب نتیجه عدم نگهداری مناسب یا استفاده نادرست از آنهاست، اما نگران نباشید شما میتوانید با خرید پله برقی از برندهای معتبر اوج لیفت و با بهره‌گیری از خدمات حرفه‌ای نصب و نگهداری امنیت شما را تضمین کند. شرکت اوج لیفت با 22 سال تجربه در صنعت آسانسور و پله‌برقی، با ارائه مشاوره تخصصی و خدمات پس از فروش ۵ ساله، تضمین می‌کند که پله‌برقی‌های شما نه تنها کارایی فوق العاده دارند، بلکه از لحاظ ایمنی جز بهترین ها هستند. با اوج لیفت، از بازدید رایگان پروژه و طراحی حرفه‌ای متناسب با نیازهای شما بهره‌مند شوید تا امنیت و آسایش شما به بهترین شکل ممکن تأمین شود. برای اطلاعات بیشتر با شماره 0513103 تماس بگیرید.

پله برقی مجتمع صدر مشهد
پله برقی برند دلسو مجتمع صدر مشهد

خطرات استفاده از پله برقی

بر اساس آمارهای جهانی، تعداد زیادی از افراد هنگام استفاده از پله برقی دچار حوادث غیر منتظره و غیر قابل جبرانی می‌شوند. بنابراین اطلاع از این خطرات و رعایت نکات ایمنی هنگام سوار شدن بر پله برقی یکی از نکات بسیار مهم است. برخی از معایب و خطرات پله برقی عبارتنداز:

  • هزینه بالای نصب، تعمیر و نگهداری پله برقی

  • خطرات مکانیکی

  • خطر امواج الکترومغناطیسی

  • خطرات الکتریکی

  • خطرات ناشی از طراحی غیر اصولی پله برقی

  • خطر آتش سوزی

  • گیر کردن لباس یا کفش

  • سقوط در حین استفاده

  • ایست ناگهانی

کودکان و سالمندان بسیار بالاتر از سایر رده‌های سنی است. زیرا طبع کنجکاو کودکان و ناتوانی سالمندان مانع از استفاده اصولی آن‌ها از پله برقی می‌شود. بنابراین سایر افراد باید کودکان و سالمندان را از عواقب بی توجهی به فرهنگ استفاده از پله برقی آگاه کنند و یا مراقب آن‌ها باشند.

گیر کردن اجسام در پله برقی
گیر کردن اجسام هنگام استفاده از پله برقی

15 توصیه‌ ایمنی پله برقی

برخی از نکات ایمنی استفاده از پله برقی که با استفاده از آن‌ها می‌توانید خطرات، مشکلات و معایب استفاده از پله برقی را کاهش دهید شامل موارد زیر است. این نکات و اقدامات ایمنی فقط مختص مسافران نیست و نصابان و تعمیرکاران پله برقی نیز ملزم به رعایت آن‌ها هستند.

  • بررسی و ارزیابی دقیق ساختار پله برقی جهت انجام اقدامات لازم جهت کاهش حوادث در پله برقی

  • نصب ریل یا حفاظ اضافی برای جلوگیری از افتادن وسایل مسافران در کناره پله برقی

  • پرهیز از حمل کالسکه، ویلچر و چرخ دستی خرید با پله برقی

  •  ایستادن با کمی فاصله در نزدیکی کناره پله برقی

  • نگاه کردن به روبه رو و مراقبت از خود

  • مراقبت از کودکان و سالمندان هنگام استفاده از پله برقی

  • خودداری از ازدحام و یا ایستادن در ابتدا و انتهای پله برقی

  • نشانه‌گذاری درست استپ‌های پله برقی

  • نصب علائم ایمنی و هشدار بر روی نرده‌های پله برقی

  • سرویس و نگهداری منظم پله برقی

  • تحقیق و اطلاع از خطرات، مشکلات پله برقی و آموزش به کودکان و سالمندان

  • مراقبت از کودکان و سالمندان در پله برقی

  •  خودداری از نشستن بر روی استپ‌های پله برقی

  • پرهیز از توجه به موبایل به جای نگاه کردن به روبه‌رو

  • خودداری از راه رفتن بر روی پله برقی خاموش به علت خطرات پله برقی خاموش

پله‌برقی‌های خطرناک

پله برقی های خطرناک شامل پله‌برقی‌های قدیمی و غیر استاندارد، پله‌برقی‌های با ظرفیت نامناسب،

الزامات نگهداری پله برقی

یکی از مواردی که موجب کاهش خطرات و معایب پله برقی می‌شود، تعمیر و نگهداری منظم پله برقی است. تعمیر و نگهداری شامل اقداماتی تخصصی است که توسط سرویس‌کاران انجام می‌شود. تمیز کردن منظم پله برقی نیز از جمله اقدامات فوری و مهم در زمینه سرویس و نگهداری پله برقی است. در مراحل تعمیر و نگهداری پله برقی باید موارد زیر جهت کاهش خطرات و معایب پله برقی به دقت بررسی شوند.

ردیف

نام

1

پالت‌ها

2

نرده‌ها

3

شانه‌های کناری پله برقی

4

 وجود زباله و جسم اضافی روی پله

    بررسی این موارد خطر آتش سوزی، لغزش، سقوط یا خرابی پله برقی را کاهش می‌دهد. دوره‌های تعمیر و نگهداری پله برقی همانند تعمیر و نگهداری پیشگیرانه آسانسور باید به صورت منظم باشد. در این صورت ریسک خطرات و معایب پله برقی کاهش می‌یابد.

در ادامه به توضیح خطرات پله برقی میپردازیم:

  1. هزینه بالای نصب، تعمیر و نگهداری

یکی از معایب پله برقی، هزینه بالای نصب آن است. با وجود نقش حیاتی و غیر قابل انکار این وسیله در بسیاری از ساختمان‌ها هزینه خرید، نصب و تعمیر و نگهداری آن برای برخی از مالکان ساختمان‌ها بسیار زیاد است. سرویس و نگهداری آسانسور نیز پروسه‌ای هزینه‌بر است . 

به‌طور کلی، برای ارزیابی دقیق هزینه‌ها، مشاوره با کارشناسان و شرکت‌های مختلف می‌تواند مفید باشد. اگر به دنبال اطلاعات دقیقی هستید، می‌توانید با شرکت اوج لیفت و با شماره 0513103 تماس بگیرید.

  1. خطرات مکانیکی

شاید با مشاهده عنوان "خطرات مکانیکی" تصور کنید منظور ما مشکلات مکانیکی پله برقی است؛ اما در واقع موارد زیر به عنوان خطرات مکانیکی ناشی از سوار شدن در پله برقی شناخته می‌شوند.

  • برخورد با تجهیزات پله برقی و وقوع حادثه

  • گیر کردن انگشتان دست و پا و یا لباس بین قسمت‌های مختلف پله برقی اعم از استپ و یا شانه‌های کناری پله برقی

  • قطعی انگشتان

  • عدم فاصله استاندارد بین استپ و هندریل پله برقی

  1. خطرات امواج الکترو مغناطیسی

 با توجه به اینکه کلیه دستگاه‌های الکترونیکی امواج الکترو مغناطیسی تولید می‌کنند، پله برقی‌ها نیز از این موضوع مستثنی نیستند. پله برقی‌ها در طول کار عادی خود، تشعشعات الکترومغناطیسی ساطع می‌کنند. با این حال، چنین تشعشعی را می‌توان با در نظر گرفتن EMC(سازگاری الکترومغناطیسی) حذف یا کاهش داد. زیرا این تشعشات الکترو مغناطیسی دارای مقدار کم یا زیاد هستند. مقدار کم این تشعشات ضرری ندارد؛ اما مقدار زیاد آن دارای تأثیرات مضری است. به منظور کم خطر بودن این تشعشات باید با استانداردهای EN 12015:2014 و EN 12016:2013 مطابقت داشته باشند. برخی از روش‌های سرکوب انتشار تشعشات الکترومغناطیسی شامل موارد زیر است.

  • جلوگیری از ادغام عملیات سوئیچینگ غیر ضروری

  • جداسازی مدار دارای نویز

  • اجرای روش طیف گسترده

  1. خطرات الکتریکی

برق گرفتگی از جمله رایج‌ترین خطرات و معایب استفاده از پله برقی است که بیشتر ممکن است برای تعمیرکاران پله برقی رخ دهد. البته رعایت نکات زیر در پیشگیری از خطرات برق گرفتگی بسیار مؤثر هستند.

  • اجرای نکات ایمنی پیشگیری از برق گرفتگی

  • برگزاری دوره‌های آموزشی برای کادر فنی

  • رعایت سیستم ارت بندی در سیم کشی پله برقی

  1. معایب طراحی غیر اصولی پله برقی

کلیه تجهیزات و وسایل مکانیکی در صورت طراحی نادرست و غیر استاندارد دچار خرابی و بروز حادثه می‌شوند. از آنجایی که طراحی غیر اصولی نیز از خطرات و معایب پله برقی به حساب می‌آید، طراحان پله برقی باید در زمان طراحی این وسیله موارد زیر را به خوبی رعایت کنند.

شماره

استاندارد

1

   توجه اندازه هندریل پله برقی اعم از عرض آن

2

    تعیین دقیق پله‌های افقی در آغاز و پایان پله برقی

3

    تأمین منبع نور کافی

4

   در نظر گرفتن محلی مناسب برای فضای کار سرویس‌کاران

  1. خطرات آتش سوزی در پله برقی

آتش سوزی در پله برقی نیز یکی از خطرات پله و معایب پله برقی است که در اثر مواردی که در جدول زیر ذکر می‌شود رخ دهد.

مورد

علت

1

    تجمع گرد و غبار، گریس، روغن و دود در خرپای پله برقی‌ها

2

    آتش گرفتن زباله‌ها و پرزهای روغنی روی پله در اثر روشن شدن کبریت و سیگار

3

    روغن‌کاری غیر اصولی پله برقی

4

    افزایش دمای غیر طبیعی پله برقی

آتش سوزی در پله برقی
خطر آتش سوزی در پله برقی

سخن پایانی
یکی از اختراعات بشر که جابجایی و انتقال افراد در ساختمان‌ها چند طبقه را راحت‌تر کرد پله برقی‌ها هستند. پله برقی‌ها علیرغم کاربرد بسیار مهم و عملکرد ساده خود، در صورت استفاده نادرست و یا بی توجهی به نکات ایمنی خطرات زیادی به همراه دارند. اما آیا تابه‌حال به معایب پله برقی و خطرات استفاده از آن فکر کرده‌اید؟ خطراتی که می‌توان با رعایت نکاتی ساده و در عین حال مهم از وقوع آن‌ها جلوگیری کرد.
اگر چه تصادفات جدی مربوط به پله برقی بر اساس تعداد افرادی که از پله برقی استفاده می‌کنند نادر است؛ اما احتمال وقوع آن‌ها وجود دارد. در این مقاله سعی کردیم شما را به طور کامل با معایب پله برقی و خطرات آن آشنا کنیم. همان‌طور که گفتیم تعمیر و نگهداری دوره‌ای پله برقی یکی از روش‌های کاهش خطرات و حوادث در پله برقی است. شما می‌توانید برای استفاده از خدمات سرویس و نگهداری اوج، از طریق تماس با کارشناسان اوج لیفت اقدام کنید و با شماره 0513103 تماس بگیرید.

 

بیشتر بخوانید:

خرید آسانسور

خرید پله برقی

درخواست سرویسکار

قیمت نصب پله برقی

عکس های بیشتر

انواع پله برقی

امتیاز دهید
47 رای (5 از 5)

سوالات متداول

چه افرادی بیشتر در معرض حوادث پله برقی هستند؟

کودکان و سالمندان

خطرات پله برقی چیست؟

هزینه بالای نصب، تعمیر و نگهداری پله برقی، خطرات مکانیکی، خطر امواج الکترومغناطیسی، خطرات الکتریکی، خطرات ناشی از طراحی غیر اصولی پله برقی، خطر آتش سوزی، گیرکردن لباس یا کفش، سقوط در حین استفاده و ایست ناگهانی

توصیه‌های ایمنی کاهش خطرات الکتریکی پله برقی شامل چه مواردی است؟

اجرای نکات ایمنی پیشگیری از برق گرفتگی،برگزاری دوره‌های آموزشی برای کادر فنی و رعایت سیستم ارت بندی در سیم کشی پله برقی