اجرای سیستم آسانسور گیرلس به صورت بدون موتورخانه، آسانسور روملس roomlessیا mrl نام دارد. موتورهای آسانسور گیرلس به دلیل وزن کمتر، حجم کوچکتری نسبت به موتور گیربکس دارند و گزینه ای ایده آل برای اجرای بدون موتورخانه می باشند
آیا در سیستم آسانسور روملس فضایی برای موتور وجود دارد؟ خیر در این سیستم فضای جداگانه ای برای نصب موتور و تابلوفرمان وجود ندارد. سیستم آسانسور گیرلس به صورت بدون موتورخانه، آسانسور روملس (Roomless) یا MRL شامل قطعات و اجزای متنوعی است.
در این مطلب، ضمن معرفی موتور آسانسور روملس و تابلو فرمان به معرفی مهم ترین اجزای آسانسور روملس میپردازیم.
و موتور آسانسور در قسمت بالای چاله آسانسور نصب میشود.
موتورهای روملس بمانند موتورهای گیرلس از نوع موتورهای سنکرون هستند که به همین دلیل دارای تعداد قطبهای بالا و از طرفی فاقد گیربکس هستند که باعث شده سرعت بالاتری به نسبت موتورهای گیربکس دار داشته باشند. بنابراین هنگام اجرا از سیستم 2 به 1 استفاده میشود که باعث افزایش قدرت موتور میگردد و سرعت حرکت کابین را نیز میتوان کنترل کرد.
آسانسور های روملس از چه سیستمی استفاده می کنند؟ آسانسورهای روملس از سیستمهای کششی گیرلس استفاده میکنند. همین موضوع باعث میشود که عملیاتهای آسانسور به صورت کارآمدتر و روان تر اجرا میشود و نیاز به نگهداری کمتری دارند و نسبت به موتورهای گیربکس انرژی کمتری مصرف میکنند.
طراحی تخصصی این سیستم نیازمند بکارگیری کارشناسان و متخصص آسانسور با سابقه فعالیت و تجربه بالا میباشد.
یک دریچه در بالاترین قسمت چاله جهت دسترسی به موتور تعبیه میشود تا سرویس کار به راحتی بتواند به فضای موتور ورود و خروج کند.
موتور اسانسور روملس بروی یک شاسی ساخته شده از آهن الات به نام پارک پلیت در بالاترین قسمت چاله آسانسور نصب میشود.
تابلوی فرمان آسانسور روملس شامل اجزای کنترلی هستند که به عملکرد صحیح آسانسور و ارتباط با مسافران کمک میکنند. این تابلوهای فرمان شامل دکمهها و کلیدها، نمایشگر، صفحه کنترل، سیستم اطلاع رسانی، اتصالات و رابطها و نورپردازیها میشود.
برای این که بیشتر با تابلوفرمان آسانسور و کارکردهای آن آشنا شوید، بخش تابلو فرمان آسانسور را بخوانید.
تابلو فرمان این سیستم در فضای فیلتر آسانسور در آخرین ایستگاه جانمایی میشود. جهت حفظ ایمنی باید تابلوفرمان قفل اختصاصی داشته باشد و بدون کلید باز و بسته شود.
فلکه کششی یک چرخ دنده دار است که که به موتور آسانسور متصل است و حرکت را به کمربندها و یا بکسلهای آسانسور منتقل میکند. همین سیستم فلکه باعث میشوند که کشش لازم بوجود بیاید.
کابین چگونه به موتور وصل است؟ کابین توسط بکسلهای استیل به موتور متصل میشود و به صورت عمودی درون چاهک آسانسور حرکت میکند. وزنه تعادلی هم معمولا در جهت مخالف کابین قرار دارد و ضمن توازن وزن کابین، باعث کاهش انرژی لازم برای انجام عملیات میشود.
سیستمهای کنترلی در آسانسور روملس عملیاتهای متفاوتی از آسانسور را اجرا میکنند. این عملیاتها شامل شروع به حرکت، توقف، ترازیابی کابین در هر طبقه، ویژگیهای ایمنی شامل سنسورهای درب، ترمزهای اضطراری، و یا حفاظت از وزن بیش از حد میشود.
شامل دربهای کابین میشود که در هر طبقه فرود میآید. این دربها معمولا اتوماتیک هستند و سنسورهایی برای شناسایی مسافران و موانع دارند.
شامل ویژگیهای ایمنی متعددی میشود تا از بروز تصادفات احتمالی جلوگیری کرده و از مسافران حفاظت کنند. این ویژگیهای ایمنی شامل دکمههای توقف، روشنایی اضطراری، گاورنرهای سرعت بیش از حد و ترمزهای ایمنی هستند.
آسانسورهای روملس را میتوان با سیستمهای کنترل مقصد ادغام کرد. این سیستمها شامل الگوریتمهای پیشرفته ای هستند که مسافران یک آسانسور را بر اساس مقصدهای مشترک شان دسته بندی میکنند. بدین ترتیب، این آسانسورها زمان سفر را کاهش داده و باعث بهبود کارآیی آسانسور میشوند.
آسانسورهای روملس سیستمهای مکانیکی و الکتریکی دارند که از عملکرد روان آسانسور اطمینان حاصل میکنند.
در اینجا فقط برخی از قطعات آسانسور بدون موتورخانه یا MRL را معرفی کردیم. مشخصات برای نصب آسانسور روملس به قطعات ریز و درشت زیادی نیاز است که در این مطلب نمیتوان همه آنها را معرفی کرد. برای نصب سیستمهای آسانسوری بدون موتور خانه باید به یک فرد یا شرکت متخصص و با سابقه اطمینان کنید و از قطعات باکیفیت استفاده کنید.
شرکت اوج لیفت با بیش از دو دهه سابقه در زمینه نصب آسانسور، پله برقی و سرویس و نگهداری آنها، با نیازسنجی پروژه شما بهترین خدمات و قطعات را برای اجرای پروژه شما در نظر میگیرد و از بهترین و باسابقه ترین افراد برای این کار کمک میگیرد.
آسانسورهای مربوط به این قطعه
ظرفیت آسانسور 8 نفره معادل وزن 600 کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 600 کیلوگرم میباشد.
ظرفیت آسانسور 6 نفره معادل وزن 450 کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 450 کیلوگرم میباشد.
ظرفیت آسانسور 16 نفره معادل وزن 1200 کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 1200کیلوگرم میباشد.
ظرفیت آسانسور 10 نفره معادل وزن 750کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 750 کیلوگرم میباشد
ظرفیت آسانسور 13 نفره معادل وزن 975 کیلوگرم در استاندارد آسانسور تعریف شده است. بنابراین وزن مفید جابجایی در این آسانسور 975 کیلوگرم میباشد.
سوالات متداول
آسانسور های روملس از چه سیستمی استفاده می کنند؟
آسانسورهای روملس از سیستمهای کششی گیرلس استفاده میکنند. همین موضوع باعث میشود که عملیاتهای آسانسور به صورت کارآمدتر و روان تر اجرا میشود و نیاز به نگهداری کمتری دارند و نسبت به موتورهای گیربکس انرژی کمتری مصرف میکنند
مهم ترین اجزای آسانسور روملس را نام ببرید:
موتور آسانسور روملس • تابلو فرمان روملس • فلکه کششی و سیستم فلکه • وزنه تعادل و کابین • سیستم کنترلی • سیستم درب ها • قطعات ایمنی • سیستم کنترل مقصد • سایر قطعات الکتریکی و مکانیکی
آیا در سیستم آسانسور روملس فضایی برای موتور وجود دارد ؟
خیر در این سیستم فضای جداگانه ای برای نصب موتور و تابلوفرمان وجود ندارد